Sfaturi ca sa mananci sanatos! Trebuie sa le pui in aplicare!

Sfaturi ca sa mananci sanatos! Trebuie sa le pui in aplicare!
Sfaturi ca sa mananci sanatos! Trebuie sa le pui in aplicare!

Un stil de viata sanatos implica o alimentatie sanatoasa, echilibrata, la care se adauga exercitiile fizice.

Impreuna rezulta o echipa imbatabila impotriva kilogramelor in plus, dar si impotriva factorilor daunatori externi. Pentru a manca sanatos este nevoie doar sa respecti cativa pasi simpli oferiti de diete-sanatoase.ro care va vor ajuta la imbunatatirea sanatatii, dar si la pierderea kilogramelor in plus.

1. Bea 2 pahare de apa inainte de masa

Hidratarea este esentiala pentru un stil de viata sanatos.

Apa purifica si detoxifica organismul conferindu-i satietate. Doua pahare de apa inainte de micul dejun pregatesc organimsul pentru ingerarea alimentelor si se evita obezitatea. Acest procedeu se poate repeta inainte de orice masa sau gustare.

2. Începe sa consumi fructe

Cheia unei diete sanatoase consta in consumul constant de fructe si legume. Recomandat este ca gustarile dintre mese sa fie fructe sau legume deoarece acestea dau organismului vitamine, fibre si minerale esentiale pentru intarirea sistemului imunitar si revigorarea organismului.

În plus, ele faciliteaza digestia si pot ajuat la pierderea kilogramelor in plus.

3. Mananca incet

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Potrivit unui studiu realizat de Spitalul General Laiko din Atena s-a demonstrat ca daca mananci incet se secreta anumiti hormoni care confera senzatia de satietate corpului.

În schimb, daca mananci repede acesti hormoni nu se elibereaza si vor accentua senzatia de foame crescand astfel riscul de ingrasare.

4. Opteaza pentru alimentele organice

Efectele benefice ale nutrientilor din toate produsele sunt aceleasi, insa produsele organice au un mare avantaj, acela de a fi mai putin contaminate de pesticide, dupa un studiu realizat de Universitatea Stanford. În plus, proprietatile sale organoleptice, adica mirosul si gustul sunt mai bune datorita metodelor de cultivare mai putin invazive.

Acesta este si motivul pentru care pretul lor este ceva mai mare decat al celorlalte.

5. Încearca sa consumi cantitati mai mari de fibre din mai multe surse

Fibrele hranesc, echilibreaza si curata organismul. Sunt recomandate aproximativ 25 grame de fibra pe zi, cantitate cam greu de obtinut doar cu un fruct sau cu o salata pe zi. Din acest motiv este foarte important sa combini si sa consumi diferite alimente bogate in fibre, ca: cerealele, fructele, legumele, paste integrale etc.

6. Cina usoara

Peste noapte, digestia este mai lenta si organimsul consuma mai putina energie. O cina bogata peste noapte formeaza depozite sub forma de grasime, si astfel
“sansele de ingrasare” sunt foarte mari. O cina indicata pentru a nu “castiga” kilograme in plus poate fi constituita de o supa degresata, insotita de un ou fiert, peste sau de doua felii de branza.

Încercati sa nu depasiti 500 de calorii la cina.

7. Înainte de culcare, ia o bautura usoara

Studiile indica faptul ca somnul ajuta la prevenirea cresterii in greutate. Prin urmare, pentru un somn linistit si odihnitor bea o cana de ceai de tei sau de musetel, sau chiar o cana de lapte cald cu o lingura de cacao pura care te va ajuta sa dormi mai bine.

Şi cum orice schimbare incepe din interior, este indicata autodisciplina prin care se elimina tabieturile alimentare nesanatoase.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies