Sfaturi ca sa reduci bufeurile. Uite cum sa scapi de cel mai neplacut simptom al menopauzei!

Sfaturi ca sa reduci bufeurile. Uite cum sa scapi de cel mai neplacut simptom al menopauzei!
Sfaturi ca sa reduci bufeurile. Uite cum sa scapi de cel mai neplacut simptom al menopauzei!

Bufeurile sau valurile de caldura reprezinta modalitatea prin care organismul iti comunica ca s-a intamplat ceva.

Desi foarte multi medici cred ca bufeurile sunt o manifestare a lipsei de estrogen, nu se cunosc cauzele. Foarte multe femei se plang de acest simptom neplacut. Iata 3 metode prin care poti sa reduci aceste valuri de caldura mai ales in mijlocul verii

Un studiu a aratat ca aproape 75% dintre femei trec prin aceste stari. Un bufeu poate dura intre 30 de secunde si 20 de minute, dar in mod normal durata lui este de 2-3 minute, iar perioada in care femeile pot suferi de bufeuri poate dura intre 3-5 ani.

Bufeurile sunt chiar foarte deranjante mai ales daca se petrec pe timpul noptii, putand lasa epuizata o persoana sau chiar disperata ca si-a pierdut odihnitorul somn de noapte.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Bufeurile si transpiratiile nocturne sunt consecinta scaderii nivelurilor de estrogen ce are loc la femeile aflate in premenopauza sau chiar menopauza, care incepe de fapt dupa 12 luni de la ultima menstruatie.

Lipsa de estrogen, dar si alte tulburari hormonale influenteaza modalitatea in care organismul femeii regleaza caldura.

Iata cateva metode prin care sa reduci aceste valuri de caldura

•     Relaxeaza-te – relaxarea controleaza nivelul de cortizol din organism, iar o metoda de terapie este relaxarea prin hipnoza. Conform, unui studiu publicat anul trecut, relaxarea prin hipnoza a ajutat 62 de femei, care au spus ca acele valuri de caldura s-au redus semnificativ.

•     Acupunctura – Acupunctura este terapia care ajuta in cazul bufeurilor, conform unui studiu din 2012. Un grup de femei a incercat acupunctura, in timp ce ce-l de-al doilea grup de femei au facut un tratament pe baza de placebo

•     Suplimente si ierburi – Inainte de a lua aceste suplimente sau ierburi, cel mai bine este sa te consulti cu medicul ginecolog.

Ginsengul este propus ca metoda de tratament alternativ.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies