Sfaturi de frumusețe pentru adolescente. Cheia către un aspect impecabil!

sfaturi de frumusete
Sfaturi de fumusețe

Află din acest articol câteva sfaturi esențiale pentru adolescente.

În viața fiecărui om, adolescența este o perioadă destul de dificilă, care vine cu multe schimbări, atât emoționale, cât și fizice. De cele mai multe ori, pentru domnișoare este mai dificil să treacă prin această perioadă și de aceea au nevoie de sfaturi prețioase. Odată cu pubertatea, fetele își doresc să afle trucuri de frumusețe și să descopere elementele feminității, de la haine, la rutină de îngrijire și până la machiaj. Descoperă în rândurile de mai jos sfaturi pentru ca adolescentele să arate impecabil să să se bucure de această perioadă!

1. Îngrijirea pielii

Citește și: Cum să fii mai feminină și să-ți deblochezi feminitatea

Citește și: Preferințele doamnelor și domnișoarelor în materie de produse cosmetice și de beauty

Odată cu pubertatea, corpul nostru suferă diverse schimbări și de cele mai multe ori, și tenul are de suferit. Chiar dacă unele fete de confruntă cu acnee, sau dacă au norocul unui ten frumos, este important să înțelegem, încă de la vârste fragede, cât de importantă este îngrijirea pielii.

Totuși, la această vârstă nu este nevoie de o rutină complicată, ci doar de câteva elemente cheie. Curățarea este un pas esențial în rutina de îngrijirea a oricărei adolescente, la fel ca și hidratarea. Așadar, ai nevoie în special de un produs de curățare blând și de o cremă hidratantă.

 

2. Mâncarea sănătoasă

Deși în adolescență suntem tentați să consumăm junk-food, dulciuri și sucuri, este important să adoptăm o dietă cât mai sănătoasă.

Este ideal să ne obișnuim stilul de viață ca fiind unul sănătos încă din adolescență, pentru a ne fi mai ușor pe parcursul vieții. De asemenea, alimentele sănătoase ne vor ajuta să ne menținem silueta frumoasă și tenul sănătos.

3. Exfoliere

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Există pe piață diverse produse exfoliante, pentru a îți menține o piele hidratată. Este recomandat ca de două ori pe săptămână să folosești în duș un scrub pentru piele, dar

și unul special destinat tenului.

4. Somnul

sfaturi de frumusete pentru adolescenta
Sfaturi de frumusețe[Sursa foto: freepik]

Deși tindem să pierdem nopțile în tinereșe, acest obicei ne va costa mult. Nu doar că lipsa somnului te va face să nu te simți bine imediat, ci și va avea repercusiuni asupra ta în viitor. Un sfat esențial este să te odihnești cât mai mult, mai ales că în momentul în care vei avea responsabilitățile unui adult, nu vei avea timpul necesar.

5. Machiajul

sfaturi adolescente
Sfaturi adolescente[Sursa foto: freepik]

În perioada adolescenței, tinerele devin fascinate de machiaj. Chiar dacă este tentant să folosești cât mai multe produse de machiaj, este recomandat să aplici un machiaj cât mai lejer, astfel încât doar să îți conturezi trăsăturile. Culorile pale se vor potrivi de minune. Fardul de ochi, gloss-ul și rimelul sunt indispensabile în trusa ta de machiaj.

6. Îngrijirea părului

adolescenta
Adolescență[Sursa foto: freepik]

Nu doar îngrijirea pielii este importantă, ci și a părului. Este esențial să ai o rutină de îngrijire a părului corectă, pentru a te bucura de coafuri frumoase. Evită pe cât posibil folosirea ondulatorului sau a periilor electrice, deoarece îți vor distruge părul. Totuși, nu uita să folosești de fiecare dată după ce te-ai spălat pe cap, spray de protecție termică, dar și ulei.

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

7. Alege-ți un stil vestimentar

Deși este o perioadă a încercărilor, nu îți fie teamă să te îmbraci așa cum simți, nu în funcție de ultimele trenduri. Fii tu și bucură-te de haine cât mai vesele și colorate! Deși vei tinde să te inspiri de la colegele tale, alege să îți găsești propriul stil vestimentar!

8. Evită unele produse de machiaj

Este important să știi ce produse de machiaj sunt potrivite tipului tău de ten și să le alegi doar pe acele cu cât mai puține substanțe toxice. De asemenea, este recomandat să eviți fondul de ten în adolescență și să optezi, mai degrabă pentru un BB Cream sau un CC Cream.

 

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cele mai frumoase nuanțe de blond în 2024. Cum afli ce ți se potrivește

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ce presimțire a avut Emily Burghelea înainte de accident: ”Mi-am imaginat un înger alb”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies