DESCOPERĂ: Sfaturi despre cum să-ți păstrezi bronzul mai mult timp

Sfaturi despre cum să-ți păstrezi bronzul mai mult timp
DESCOPERĂ: Sfaturi despre cum să-ți păstrezi bronzul mai mult timp

Află ce trebuie să faci pentru a avea un bronz durabil și o piele strălucitoare.

Cum să îți păstrezi mai mult timp bronzul obținut vara aceasta

După o vară fierbinte, odată ce ați obținut bronzul mult dorit, veți face tot posibilul ca acesta să arate impecabil cât mai mult timp.

De aceea, venim în ajutorul dumneavoastră cu trucuri care vă vor ajuta să vă păstrați bronzul cât mai mult timp.

Trebuie să respectați însă câteva reguli de bază încă din prima zi de plajă.

Citeste si: CITEȘTE: Scrub natural pentru buze senzuale. Cum pregătești acest exfoliant la tine acasă

Respectarea timpului recomandat pentru ,,băile de soare"

Pentru a avea un bronz care să arate spectaculos în timp, trebuie să respectați orele de mers la plajă cu strictețe, în caz contrar riscați să vă ardeți pielea.

Puteți să vă bucurați de razele soarelui până în ora 11:00 și după 16:00, conform specialiștilor.

,,La plajă trebuie de mers până la orele 10:00-11:00. În intervalul dintre orele 11:00 și 16:00 bronzatul este categoric interzis, pentru că intensitatea razelor UV A și UV B este extrem de mare. UV B răspunde tocmai de înroșirea pielii și de arsuri. Oamenii care au pielea mai închisă la culoare se pot bronza și 2 și 3 ore, iar cei cu multe alunițe și piele deschisă la culoare, precum și femeile gravide sau persoanele alergice nu trebuie să stea mult

la soare", Natalia Savca, medic dermatolog.

 

Prevenirea exfolierii

Înainte de a merge la plajă, trebuie să folosiți un exfoliant, deoarece bronzul durabil se formează pe o piele hidratată.

Vă recomandăm un gel natural de fructe cu particule exfoliante, cu care veți masa corpul, cu mişcări circulare.

 

Hidratarea pielii, bază pentru un bronz de lungă durată

Pentru un bronz de calitate, trebuie să folosiți regulat o loţiune hidratantă naturală în concordanță cu tipul vostru de piele.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pentru pielea uscată, puteți folosi unturile de corp sau cremele spumoase care hidratează bine pielea, în timpul dușurilor.

Specialiștii recomandă gelurile de duș hidratante pentru obținerea unui bronz de lungă durată.

Citeste si: DESCOPERĂ: Machiajul pentru ochi verzi. Cum să te machiezi pentru a-ți pune în evidență ochii

Dieta bazată pe fructe și legume

În sezonul estival, tebuie să consumați fructe şi legume din belșug, deoarece conţin beta-caroten, atât de necesar pentru un aspect luminos al pielii.

Specialiștii recomandă consumul de morcovi. Pe lângă faptul că morcovul are un conținut ridicat de vitamine, este ,,leguma cu cea mai bogată sursă de pigment portocaliu".

Protecția pielii

În general, majoritatea consideră că loțiunea pentru protecția pielii împiedică instalarea bronzului. Greșit!

De câte ori mergeți la plajă, aplicați o cremă cu factor de protecţie de cel puţin 20.

Medicul dermatolog Natalia Savca ne recomandă folosirea factorilor de protecție în funcție de nuanța pielii:

,,Acestea se aleg în funcție de tipul pielii. Există patru fototipuri care împart oamenii în funcție de nuanța pielii. Cel mai deschis ten aparține fototipului 1, posesorii fototipului 2 se bronzează mai ușor însă le apar înroșiri, fototipul 3 se bronzează fără nici un risc de înroșire – sunt acei care pot sta la soare toată ziua fără nici o problemă. Oamenii cu fototipul 4 sunt mai smoliți și fără bronz, iar odată ce fac băi de soare bronzul lor devine foarte pronunțat. Respectiv, cei cu fototipurile 1 și 2 trebuie să aplice creme cu un factor protector de minim SPF 50, iar fototipurile 3 și 4 pot utiliza SPF 15-30. Lumea spune „Nu mă dau cu cremă pentru că nu mă voi bronza”. Nu este adevărat! Te bronzezi, dar o faci sănătos!"

Citeste si: Trucuri pentru cel mai frumos bronz din viata ta

Hidratarea din interior

Studiile au arătat că apa pe care o bei măreşte durata de viaţă a celulelor din epidermă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Beți apă plată pe tot parcursul zilei pentru că astfel evitați deshidratarea și pielea va arăta fabulos.

 

Accelerarea echilibrată a bronzului

După ce în prealabil ați hidratat pielea și ați folosit loțiunea de plajă, puteți aplica uleiul bronzant.

Odată ce pielea a absorbit în totalitate loţiunea de plajă, puteți aplica un ulei bronzat de calitate, care vi se potriveşte.

 

Hidratarea după plajă

La sfârșitul zilei, este necesară folosirea unei loţiuni after-sun care va definitiva procesul de bronzare de peste zi.

Și nu uitați să aplicați o cremă hidratantă în fiecare zi, dimineaţa şi seara, pentru a menține bronzul cât mai mult timp.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Machiaj pentru ochi căprui și păr brunet. Cum să îți pui în evidență ochii și părul

Aplică pe piele ulei de măsline sau smântână

Este binecunoscut faptul că uleiul de măsline contribuie la obținerea unui bronz uniform și de durată, iar smântâna elimină arsurile.

La întrebarea ,,Cât de utile sunt aceste recomandări?", ne răspunde Natalia Savca, medic dermatolog:

,,Iarăși, ca și în cazul cremelor protectoare, depinde de fototipul pielii. În cazul primelor două, aplicarea uleiului de măsline este interzisă. Uleiul atrage mai bine razele solare, astfel amplificând riscul de arsuri și eriteme. Pentru fototipul 3 și 4 și pentru persoanele care deja sunt bronzate aplicarea uleiului se face fără probleme. Există și ulei foto-protector, ulei care atrage bronzul… Eu nu susțin aceste produse. Din practică, vă pot spune că ele, totuși, produc arsuri. De obicei le folosesc nu persoanele care se bronzează ușor, dar persoanele cu pielea albă, care vor rapid un bronz frumos. Așa ceva nu există! Fototipul 1 și 2 nu pot avea un bronz ciocolatiu. Ei stau la soare toată ziua și pe urmă vin acasă și li se ia stratul de piele arsă. Pentru binele pielii, trebuie să stăm la soare nu toată ziua, ci câte puțin în fiecare zi. Smântâna sau iaurtul într-adevăr au un efect bun și sunt folosite și în zilele noastre. Bineînțeles, există remedii farmaceutice contra arsurilor, precum emulsiile hidratante de după plajă, dar ele sunt destul de scumpe și lumea apelează la produse naturiste. Smântâna sau iaurtul sunt emoliente și pot ajuta, dar eu prefer și recomand unguentul „Pantenol”, cu efect anestezic și calmant."



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies