Celebrele fursecuri americane au reusit sa ne cucereasca inimile multora dintre noi.
Reteta este simpla, nu necesita multe ingrediente si nici nu este costisitoare. Mai mult de atat, aluatul din care sunt facute aceste delicii poate fi pastrat fara probleme la congelator si folosit oricand te napadeste pofta de niste fursecuri delicioase.
Ai nevoie de:
-aluat pentru cookies
-hartie de copt
-pungi cu inchidere ermetica
1.
Pentru a se congela perfect si a se pastra bine, este necesar sa formezi bilutele de aluat, exact ca si cand le-ai pune in tava la copt. Nu trebuie sa fie foarte mari, cam cat marimea unei nuci.
2. Bilutele de aluat trebuie asezate pe un platou sau intr-o tava acoperita cu hartie de copt si bagate la congelator pana cand ingheata (cel putin 6 ore sau peste noapte).
Atentie, insa: bilutele de aluat trebuie puse la distanta una fata de cealalta, pentru a evita lipirea lor atunci cand ingheata.
3. Dupa ce bilutele de aluat au inghetat, nu mai trebuie decat sa le transferi in pungi inchise ermetic, in fiecare punga punand cantitatea pe care aproximezi ca o folosesti o data. Pungutele pot fi pastrate la congelator pana la 3 luni.
Reteta este simpla, nu necesita multe ingrediente si nici nu este costisitoare. Mai mult de atat, aluatul din care sunt facute aceste delicii poate fi pastrat fara probleme la congelator si folosit oricand te napadeste pofta de niste fursecuri delicioase.
Ai nevoie de:
-aluat pentru cookies
-hartie de copt
-pungi cu inchidere ermetica
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
1.
Pentru a se congela perfect si a se pastra bine, este necesar sa formezi bilutele de aluat, exact ca si cand le-ai pune in tava la copt. Nu trebuie sa fie foarte mari, cam cat marimea unei nuci.
2. Bilutele de aluat trebuie asezate pe un platou sau intr-o tava acoperita cu hartie de copt si bagate la congelator pana cand ingheata (cel putin 6 ore sau peste noapte).
Atentie, insa: bilutele de aluat trebuie puse la distanta una fata de cealalta, pentru a evita lipirea lor atunci cand ingheata.
3. Dupa ce bilutele de aluat au inghetat, nu mai trebuie decat sa le transferi in pungi inchise ermetic, in fiecare punga punand cantitatea pe care aproximezi ca o folosesti o data. Pungutele pot fi pastrate la congelator pana la 3 luni.
Sursa: Gustos.ro