Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi dacă îți dorești un ten curat și hidratat.
Dacă pielea se descuamează ușor, apar crăpături la nivelul tenului sau linii premature, specialiștii vă recomandă să folosiți o cremă hidratantă pe bază de ulei. Aceasta trebuie să conțină emolienți din belșug cum ar fi vaselina, de exemplu. Cremele pe bază de alcool nu sunt recomandate în cazul unui ten uscat.
Dacă aveți pielea grasă, excesul de sebum se va vedea la nivelul nasului, frunții și bărbiei.
Ce trebuie să conțină o cremă hidratantă
Pentru un ten normal, cu o ușoară predispoziție la acnee, se recomandă o cremă care să nu conțină ingrediente uleioase. Aceasta trebuie să aibă în compoziție însă substanțe antibacteriene și agenți noncomedogenici.
După vârsta de 50 de ani, specialiștii recomandă folosirea unor creme grase, bogate în vitamia K, întrucât acestea au capacitatea de a ascunde cearcănele și de a diminua ridurile.
Citeste si: Semne că ai un ten deshidratat. Diferența între un ten deshidratat și unul uscat
Care sunt cele mai hidratante uleiuri pentru ten
Ulei de migdale amare
Uleiul de migdale are efect hidratant asupra tenului și, în egală măsură, elimină impuritățile. Este potrivit pentru orice tip de ten, însă este recomandat mai ales pentru hidratarea tenului uscat.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline este deja celebru pentru beneficiile aduse în alimentație, însă se pare că acest ingredient a devenit extrem de utilizat și în industria cosmeticelor, întrucât hidratează tenul și acționează asupra ridurilor fine.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ulei de avocado
Uleiul de avocado este extrem de popular, deoarece conține o multitudine de vitamine(A, B-uri, D, E), dar și acizi grași esențiali.
Idei de măști hidratante făcute în casă
Masca hidratantă cu iaurt și castravete
Amestecați un castravete răzuit(mediu) cu iaurt, apoi aplicați mix-ul pe toată suprafața feței și lăsați-l să acționeze aproximativ 20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.
Castravetele si iaurtul au rolul de a curăța pielea în profunzime și de a calma iritațiile, tenul rămânând curat și hidratat.
Castravetele poate fi înlocuit cu mierea, obținând astfel o mască extrem de hidratantă.
Citeste si: Cele mai eficiente 4 rețete cu miere pentru o mască de față
Masca de față homemade cu branză de vaci și ou
Amestecați două linguri de brânză de vaci cu un găbenuș de ou până la omogenizare. Aplicați apoi mix-ul pe față si lăsați-l să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătiți cu apă caldă.
Acest tip de mască este ideal pentru hidratarea tenului uscat.
Masca naturală pentru hidratarea tenului cu albuș de ou
Este o mască naturală care se prepară în doar câteva minute, având un efect hidratant asupra tenului. Tot ce aveți de făcut este să bateți albușul și să îl aplicați pe față. Așteptați aproximativ 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.
Această mască este ideală în cazul în care aveți porii deschiși. Albușul hidratează intens și închide porii.