Sfaturi pentru îngrijirea scalpului. Ghid complet pentru un păr sănătos și strălucitor!

Sfaturi pentru îngrijirea scalpului. Ghid complet pentru un păr sănătos și strălucitor!
Sfaturi pentru îngrijirea scalpului

Îngrijirea eficientă a scalpului este un pas important pentru sănătatea părului. Află din rândurile de mai jos cheia pentru un păr sănătos!

Diana Baicu, specialist în frumusețe, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre îngrijirea scalpului.

Cum să îți îngrijești scalpul

Spală-ți părul în mod regulat

Sfaturi pentru îngrijirea scalpului[Sursa foto: Freepik]

Spălarea părul ar trebui să se facă o dată la trei zile pentru a preveni acumularea excesivă de sebum, transpirație și impurități. Astfel, alegerea șamponului joacă un rol extrem de important, iar cele mai potrivite sunt cele care conțin alfa hidroxiacizi care exfoliază pielea, mai precis celulele moarte de la suprafață.

Spălarea părului se face cu mișcări circulare și blânde, nu agresive.

“Ar trebui să folosim un șampon destinat scalpului. Aceste șampoane, în principiu, conțin alfa hidroxiacizi care exfoliază pielea, adică celulele moarte de la suprafața și conțin, de foarte multe ori, apă micelară. Putem să ne spălăm părul cu mișcări circulare și foarte blânde. Există foarte multe persoane care sunt foarte agresive cu scalpul lor.”,

a spus specialista.

Citește și: Cum putem preveni electrizarea părului cu ajutorul uleiurilor. Ce cantitate trebuie aplicată pentru a avea un păr strălucitor!

Îngrijirea scalpului, cheia pentru un păr sănătos[Sursa foto: freepik]

Hidratează scalpul

Scalpul are nevoie de hidratare, cu ajutorul unui balsam sau a unui ulei de păr pentru a preveni uscarea. De asemenea, pentru ca scalpul să se curețe bine, se recomandă folosirea unui scrub cu particule de țelină și apă micelară.

După ce părul este șamponat, se vor face cărări și se va aplica respectivul scrub pentru curățarea eficientă a scalpului. Ulterior, se va folosi un șampon și părul se va clăti.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

“Dacă vrei să se curețe foarte bine, atunci poți folosi scrub, care are particule de țelină, apă micelară.

După ce l-am șamponat, facem cărări și folosim acest scrub ca să curățăm foarte bine scapul și să nu mai avem impresia că părul nostru sau scapul nostru nu este suficient de curățat. După aceea, folosim un șampon obișnuit ca să clătim.”, a mai precizat ea.

Evită produsele cu substanțe iritante

Produsele de styling care conțin alcool sunt foarte periculoase pentru scalp, deoarece pot usca scalpul și părul, cauzând iritații și mătreață.

Mai mult decât atât, șamponul nepotrivit poate fi un inamic pentru păr astfel că, dacă sunt persoane care își spală părul zi de zi, trebuie să aleagă un șampon destinat spălării zilnice. Sunt de evitat șampoanele care sunt agresive sau care au un PH nepotrivit.

“Trebuie să folosești produse special destinate spălării zilnice, dacă faci asta. Nu putem să folosim șampoane care sunt destul de agresive sau care au un PH nepotrivit, atunci când ne spălăm părul zilnic.”

, a specificat aceasta.

Citește și: Cum trebuie să își îngrijească femeile pielea din zona gâtului și a decolteului. Trucuri pentru a masca trecerea timpului

Îngrijirea scalpului, cheia pentru un păr sănătos[Sursa foto: freepik]

Masează scalpul

Masarea scalpului în timpul spălării părului îmbunătățește circulația sângelui și stimulează producția de sebum natural. Atunci când vine vorba de perierea părului, este recomandată peria cu biluțe la capete, care este special concepută pentru tratarea scalpului.

Peria stimulează scapul, circulația de la nivelul lui și ajută la îndepărtarea construcției de metale grele, de resturi, de produse de styling care ar putea să rămână la nivelul scalpului. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

“Foarte important cum ne periem părul, în special bărbații. Bărbații neglijează cu totul peria. Bărbații ar trebui să folosească o perie cu biluțe, care este special concepută pentru tratarea scalpului. Ea este concepută în așa fel încât să masăm foarte bine, cu mișcări circulare. Peria ne stimulează scapul, ne stimulează circulația de la nivelul lui și ne ajută și să îndepărtăm această construcție de metale grele, de resturi, de produse de styling care ar putea să rămână la nivelul scalpului.”, a explicat specialista.

Îngrijirea scalpului, cheia pentru un păr sănătos[Sursa foto: freepik]

Protejează-ți părul

Protejarea scalpului se face cu ajutorul unui spray de protecție solară pentru a preveni arsurile solare și uscarea excesivă, cât și cu un spray pentru protecție termică atunci când se folosesc instrumente pentru stilizarea părului. Totodată, există produse de protecție pentru a proteja scalpul de decolorant și vopsea de păr care pot produce iritații.

”Aș vrea să atrag atenția atunci când ne vopsim părul. Există produse de protecție, sub formă de spray. Pur și simplu se sprayază și noi tocmai de asta le folosim, să protejăm scalpul de decolorant, de vopseaua de păr și să nu mai avem acel scalp iritat.”, a menționat ea.

Oferă-i o alimentație sănătoasă

Alimentația sănătoasă și bogată în nutrienți poate contribui la menținerea sănătății scalpului, astfel că este recomandat să se includă în dietă alimente bogate în proteine, vitaminele B și E, zinc și fier.

“Ar trebui să vedem ce facem cu alimentația, asta înainte de a trece la produse.”, a încheiat aceasta.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum să folosești balsamul în mod corect dacă ai părul gras. Cele mai bune sfaturi de la specialist

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies