Tufănelele sunt flori de toamnă și ne încântă privirile în tot acest timp cu tufele lor mari și rotunde, încărcate din plin de flori de culoare galbenă, roșie, vișinie, portocalie, sau chiar roz și albă. Ca să iți reziste cât mai mult tufănelele acasă, ți-am pregătit un mic ghid de plantare și îngrijire a acestora, astfel încât să te bucuri de ele o perioada cât mai îndelungată de timp.
Tufănelele sunt flori de toamnă și ne încântă privirile în tot acest timp cu tufele lor mari și rotunde, încărcate din plin de flori de culoare galbenă, roșie, vișinie, portocalie, sau chiar roz și albă. Ca să iți reziste cât mai mult tufănelele acasă, ți-am pregătit un mic ghid de plantare și îngrijire a acestora, astfel încât să te bucuri de ele o perioada cât mai îndelungată de
Citeste si: Sunt atât de frumoase încât putem scrie poveşti despre ele. Totul despre anemone!
Știai că tufănelele sunt o varietate de crizanteme? Acestea sunt plante perene, de natură ierboasă. Tufănelele se mai numesc și dimitrite, denumire pornită de la Sfântul Dumitru, care este sărbătorit pe data de 26 octombrie. Tufănelele care se bucură de un colorit dublu, respectiv combinația alb cu galben în mijloc se mai numesc și margarete de toamnă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sfaturi pentru îngrijirea tufănelelor, florile de toamnă
Dacă vrei să te bucuri de o gradină multicoloră de tufănele în această toamnă, atunci este un moment bun să faci o vizită la magazinele specializate care vând flori, întrucât abundă în această perioadă.
Citeste si: Când se plantează pomii fructiferi? Află totul aici!
Odată achiziționate, tufănelele pot fi plantate imediat în grădină și fac flori într-o gamă foarte largă de culori, mai puțin albastru. Ele pot fi păstrate în ghivece până la primăvară. Sfatul nostru este ca ele să fie transplantate într-un ghiveci mai mare, întrucât tufănelele au nevoie de spatiu. Pământul în care se plantează trebuie să fie fertil și permeabil.
Tufănelele nu trebuie udate în exces
Tufănelele nu suportă apa în exces. Acestea trebuie udate cu moderație. Peste iarnă, când li se usucă tijele, tufănelele trebuie udate foarte rar. Daca sunt ținute în casă în ghiveci, ideal este ca acestea să fie păstrate într-un balcon închis, neîncălzit. În aceste condiții, în primăvara vor apărea lăstari la baza plantei.