Multe alimente sunt extrem de grele. Odata ingerate, provoaca disconfort abdominal, de la clasicele dureri de stomac, pana la balonare
Sfaturi pentru o digestie corectă si cum sa eviti balonarea. Multe alimente sunt extrem de grele. Odata ingerate, provoaca disconfort abdominal, de la clasicele dureri de stomac, pana la balonare si blocarea intestinului gros.
Fructe si legume, fie conservate, fie gatite
Fructele si legumele sunt in general bine tolerate de catre organism si este indicat sa consumi la fiecare masa o cantitate potrivita. Totusi, unele fermenteaza, provoaca gaze si mai departe balonare si disconfort.
Orez alb
Orezul este o sursa buna de proteine, fier si energie, sub forma de carbohidrati.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pui
Puiul este o sursa buna de minerale, vitamina B, proteine si potasiu. Este cel mai indicat sa il consumi la cuptor, drept masa principala, ori fiert, intr-o supa de pui. Evita pielea acestuia si consuma doar carnea, care este slaba in grasimi si usor de digerat.
Somon
Somonul reprezinta o sursa sanatoasa de Omega-3, calciu, proteine si potasiu. Este o masa extrem de usoara si hranitoare. Ca si puiul, incearca sa il consumi la cuptor, ori gatit la abur, fara prea mult ulei. Garantat nu te vei balona dupa un asemenea pranz.
Sfaturi pentru o digestie corecta
- Foloseste putine condimente, atat cat sa dea gust mancarii, dar nu cat sa iti dea greata ori sa iti pice greu la stomac
- Bea multa apa in fiecare zi, ai grija de hidratarea ta. Poti opta inclusiv pentru supa si ceai
- Renunta la bauturile carbogazoase si treci pe fresh-uri ori ice-tea
- Renunta la grasimi, prajeli si gustari nesanatoase de genul chipsurilor, jeleurilor, bomboanelor; opteaza in schimb pentru gustari crude de morcovi ori alte legume
Citeste si: Combinarea alimentelor pentru a slăbi. Ce trebuie să mănânci pentru a scapa de kilogramele în plus
Citeste si: Ce ingredient trebuie pus în mâncarea de fasole pentru a nu te balona