Sfaturi pentru o inima sanatoasa! Merita sa le ai in vedere!

Sfaturi pentru o inima sanatoasa! Merita sa le ai in vedere!
Sfaturi pentru o inima sanatoasa! Merita sa le ai in vedere!

Avem la indemana numeroase solutii prin care putem ajuta la o mai buna functionare a sistemului nostru cardiovascular.

Ai grija de inima ta si nu lasa obiceiurile nocive sa iti afecteze sanatatea! Iata cateva recomandari cu ajutorul carora iti poti mentine inima sanatoasa:

Fa sport!

• Un sfat general valabil, vei spune. Ei bine, afla ca efortul fizic nu doar previne, ci si trateaza unele afectiuni cardiace. De exemplu, exercitiile fizice regulate permit o vascularizare mai buna a muschiului cardiac, ameliorand astfel si simptomele cardiopatiei ischemice.

Pe langa tratamentul prescris de medic, poti trata insuficienta cardiaca tot prin sport datorita faptului ca, in urma miscarii fizice, creste capacitatea inimii de a pompa sange spre toate organele corpului.
• Bineinteles, fiecare pacient prezinta particularitatile sale asa ca ar fi bine sa consulti medicul cardiolog inainte de a incepe un program de sport ceva mai elaborat.
• Orice exercitiu cardio este benefic, si asta pentru ca iti solicita inima, imbunatatindu-ti functia muschiului cardiac.
Asadar, alearga moderat 30 de minute pe zi, inoata sau fa aerobic, plimba-te 45 de minute in fiecare zi si cu siguranta te vei simti mai bine. Copiii, insa trebuie sa lucreze mai mult, in jur de 60 de minute zilnic, alternand sporturile moderate cu cele ceva mai solicitante.
• Rolul sportului este de a solicita inima, de a spori rezistenta sistemului cardiovascular. Pe langa aceste beneficii, iti vei reduce sau tine sub control greutatea corporala.
In acest sens, s-a demonstrat ca pacientii cardiaci si supraponderali ard mai repede si mai multe calorii atunci cand merg pe jos o distanta mai lunga, decat cei care parcurg distante mai mici in pas rapid.

Renunta la tutun si alcool!- Alimentatia si stilul de viata au o importanta majora atunci cand vorbim despre sanatatea inimii.Fumatorii sunt de doua ori mai predispusi la infarct decat nefumatorii.

De asemenea, alcoolul in exces slabeste muschiul inimii si creste tensiunea arteriala, asa ca incearca sa renunti la aceste vicii spre binele inimii tale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Bea doar o cafea pe zi!- Daca o cafea pe zi se accepta, de la doua in sus inima ta este in pericol! Prea multa cofeina duce la cresterea tensiunii arteriale, dar si a hormonului stresului, cortizolul.

Nu te infometa!- Nu sari peste mese daca nu ai timp sau crezi ca astfel vei pierde cateva kilograme. Nu vei face altceva decat sa iti dai metabolismul peste cap. E foarte posibil ca pe fond nervos sa mai iei in greutate si sa ti se faca si mai des foame. Indicat ar fi sa incerci sa mananci echilibrat, la ore fixe.

Consuma peste!- Un alt “medicament” natural, avand in vedere ca uleiurile de peste Omega 3 si Omega 6 impiedica formarea cheagurilor de sange si scad numarul trigliceridelor.

Asadar, mananca mult peste: ton, somon sau crap.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Usturoi pentru colesterol!- Usturoiul este pe buna dreptate supranumit “antibiotic natural”.

Beneficiile lui asupra inimii sunt considerabile: reduce tensiunea arteriala si nivelul de colesterol, creste eficienta sistemului nostru imunitar si stabilizeaza nivelul de zahar din sange. Consuma usturoi in fiecare zi, crud sau sub forma de capsule daca iti este mai convenabil asa.

Suplimentele alimentare din alge marine – un alt “tratament” minune!- Algele marine imbunatatesc functia muschiului inimii, stabilizeaza tensiunea arteriala si pulsul, reduc nivelul colesterolului si al trigliceridelor, contribuie la rezistenta si la buna functionare a sistemului cardiovascular.

Aminteste-ti in fiecare zi ca inima ta este cea mai importanta. Constientizand asta, vei lua masurile potrivite pentru o viata cat mai sanatoasa!
Sursa: www.frunza-verde.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies