Sfaturi și idei pentru un Paște tradițional românesc

Sfaturi și idei pentru un Paște tradițional românesc
Sfaturi și idei pentru un Paște tradițional românesc

Sărbătorile pascale se apropie, așa că trebuie să începi deja să te gândești cum anume le vei petrece. Deoarece Paștele este o ocazie cu o valoare spirituală deosebită în cultura poporului nostru, îți propunem să o celebrezi în stil autentic românesc! Cu siguranță că prietenii și familia ta vor fi încântați de această idee, mai ales dacă nu sunt adepții petrecerilor opulente.

 

Anul acest ocupă-te tu de organizarea sărbătorii asociate cu simpaticul iepuraș și transform-o într-un eveniment de neuitat! Te ajutăm și noi, oferindu-ți sfaturi și idei pentru un Paște tradițional românesc.

Meniul savuros cu specific românesc, care cucerește gusturile

Bucătăria românească este, ascunde, fără doar și poate, cele mai delicioase secrete culinare. Suntem o nație de gurmanzi, dar nu facem pași înapoi nici când vine vorba despre pregătirea mâncărurilor cu specific românesc.

Așadar, dacă anul acesta găzduiești la tine acasă masa festivă de Paște, trebuie să știi care sunt acele preparate care le vor lasă gura apă invitaților. Iată, deci, ce să-ți lipsească de pe masă:

Oăule roșii;

Drobul de miel;

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pasca;

Cozonacul;

Friptura de miel;

Pentru a oferi oaspeților o experiență culinară completă, nu uita nici de băuturi. Palinca și vinul sunt cele mai bune opțiuni pentru o masă cu gust românesc!

Ținuta tradițional românească, un plus de autencititate

Din povestea unui Paște autentic românesc nu ar trebui să lipsească nici ținuta potrivită. Mai ales dacă tu ești gazda petrecerii, cu atât mai mult ar trebui să optezi pentru un outfit cu influențe folclorice.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De departe, ia este cea mai potrivită alegere vestimentară pentru o astfel de ocazie, atât pentru doamne cât și pentru domni.

Chiar și cei mici vor fi bucuroși să o poarte, având în vederea paleta vastă de culori și de modele în care aceste ii se regăsesc.

Prețul unei bluze tip ie realizată manual poate fi destul de mare, așa că dacă nu vrei să investești într-o astfel de ținută, este bine să știi că ai și alternative. De exemplu, pe boemurban.ro ai o selecție foarte interesantă de bluze damă tip ie, la oferte foarte accesibile.

Decorațiunile cu iz artizanal, secretul unui Paște reușit

Printre secretele unui eveniment reușit, fie că vorbim despre o petrecere de anvergură sau despre o masă festivă de Paște, într-un cadru restrâns, se numără și decorațiunile. Fie că Paștele va fi celebrat în acest an acasă la tine, în vizită la părinți, sau într-o pensiune rustică dintr-o zonă deosebită a României, accesoriile artizanale nu ar trebui omise.

Alături de un fundal muzical folcloric, acestea contribuie la crearea unei atmosfere inspirată parcă din vechile hore organizate în vatra satului.

Vei găsi tot ceea ce ai nevoie în magazinele și în târgurile de artizanat, deci notează pe listă obiectele pe care ar trebui să le achiziționezi pentru un Paște în stil românesc: vase din lemn sau cermică, naproane cusute cu motive tradiționale, veselă din lemn și orice alte decorațiuni care crezi că s-ar potrivi în acest context.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Bacteria din gură și cancerul colorectal, descoperirea care arată de ce unele cancere evoluează mai rapid

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies