Picioare frumoase - unul dintre atuurile doamnelor si domnisoarelor, un element de care orice femeie este mândră și de care vrea să se bucure mereu.
Ce ai de făcut ca să porți fuste mini cât mai mult timp? Iată câteva recomandări.
1. Ai grijă la greutate
Atunci când iei în greutate, depozitele adipoase se formează peste tot, inclusiv la nivelul picioarelor, astfel că celulita ajunge să fie o problemă importantă. Dar nu e singura problemă!
Greutatea în exces pune presiune asupra aparatului circulator, ceea ce determină apariția venelor varicoase. Iar venele varicoase se numără printre cauzele ulcerului varicos, care este cu adevărat o complicație ce afectează sever aspectul picioarelor.
2. Ai o alimentație variată și sănătoasă
Alimentația stă la baza multor probleme de sănătate, așa că, pentru a ne păstra mereu în formă, e necesar să mâncăm sănătos și cât mai variat. Cea mai mare parte a meniului nostru ar trebui să fie alcătuit din legume, cereale integrale și fructe, iar consumul de carne roșie să fie ocazional. Cărnurile prelucrate de tipul mezelurilor, fast-food-ul, dulciurile, sucurile carbogazoase și cele îndulcite ar trebui complet eliminate din dietă.
Modul de preparare a alimentelor este, de asemenea, important. Prăjelile nu sunt deloc indicate, așa cum nici grăsimile trans nu aduc niciun beneficiu pentru sănătate, dimpotrivă.
3. Ai grijă de pielea ta
Crema hidratantă este obligatorie, mai ales după dușul zilnic. Cu ajutorul ei, pielea își menține elasticitatea, suplețea și tinerețea și nu ajunge să pară uscată, fisurată, să se descuameze sau chiar să formeze fisuri microscopice, excelente porți de intrare pentru microorganisme.
O atenție sporită trebuie adresată tălpilor și călcâielor. La începutul verii poți folosi un produs exfoliant care să lase pielea netedă și curată, după care urmează să o întreții cu atenție pentru a o păstra astfel pe toată durata sezonului cald. În această perioadă în care se poartă mult sandale, pielea este expusă frecvent la praf, ceea ce o solicită în mod deosebit.
4. Consumă multă apă
Hidratarea adecvată te ajută să menții pielea suplă și tânără, dar nu este singurul beneficiu. Ea reușește, de asemenea, să păstreze o fluiditate adecvată a sângelui și previne apariția edemelor.
Eliminarea rapidă a toxinelor este favorizată de un aport suficient de apă, iar asta are un impact rapid asupra texturii pielii, nu doar la nivelul picioarelor, ci și al feței, făcându-te să pari mereu tânără.
5. Du o viață activă
Multe dintre joburile din prezent se desfășoară la birou, iar sedentarismul a atins cote mai mari ca niciodată. Efectele sale nocive se observă cu ușurință la nivel de populație. Pentru a compensa, specialiștii recomandă exercițiul fizic regulat.
Nu este nevoie să mergi la o sală de forță dacă nu îți place să faci asta. Poți face plimbări în pas vioi, poți face jogging, yoga, pilates, zumba, poți face stretching acasă sau poți merge cu bicicleta - există o mare varietate de opțiuni și ai de unde alege.
6. Dormi cu picioarele ridicate
Atunci când stai la orizontală, cu picioarele mai sus decât restul corpului, încurajezi circulația regională și ajuți la prevenirea edemelor. Astfel, scapi de stresul picioarelor umflate și te simți mai bine pe parcursul zilei. Să nu mai spunem că e o odihnă binemeritată și pentru picioarele tale care îți susțin greutatea corpului întreaga zi.
7. Programează săptămânal câte un răsfăț pentru picioare
Nu e nevoie să te duci neapărat la salon pentru asta. Poți să îți rezervi o jumătate de oră pentru un masaj cu uleiuri esențiale pe care îl poți face singură fie manual, fie cu un dispozitiv de masaj, pentru un efect de relaxare mai intens. Uleiurile de masaj eficiente pentru stimularea circulației, relaxare și întreținerea pielii sunt cele de mușețel, eucalipt și rozmarin.
Picioarele frumoase și îngrijite te ajută să ai mai multă încredere în tine și să te bucuri de flexibilitatea de a te îmbrăca exact așa cum îți place și cum dorești. Ai grijă de ele, pentru a profita de această libertate!
Sursa foto: www.pexels.com