Sfaturi utile despre cum sa depasesti anxietatea!

Sfaturi utile despre cum sa depasesti anxietatea!
Sfaturi utile despre cum sa depasesti anxietatea!

Ti se intampla ca atunci cand ai greutati sa ajungi sa ai atacuri de panica, cat si o stima de sine scazuta si sa te simti pierduta? Gandesti despre tine ca nimeni nu te intelege?

Sfaturi utile despre cum sa depasesti anxietatea! Ti se intampla ca atunci cand ai greutati sa ajungi sa ai atacuri de panica, cat si o stima de sine scazuta si sa te simti pierduta? Gandesti despre tine ca nimeni nu te intelege? Este posibil sa suferi de anxietate si sa trebuiasca sa lucrezi la acest capitol, astfel incat sa te simti mai bine. Multi oameni trec prin asa ceva, nu esti singura si, cu putin ajutor, te vei descurca.

Sfaturi utile despre cum sa depasesti anxietatea!
Sfaturi utile despre cum sa depasesti anxietatea! [Sursa foto: PixaBay]

Avem pentru tine cateva sfaturi utile de la cei care s-au luptat si ei cu anxietatea si au reusit sa o invinga.

Cel mai important lucru pentru tine trebuie sa fie linistea ta

Pentru orice om este foarte important sa faci din liniste prioritatea ta. Astfel, vei putea sa iti organizezi viata in jurul acestui pilon. Majoritatea oamenilor au tendinta de a-si prioritiza realizarile si munca in schimbul sanatatii si fericirii mentale.

Multi care se confrunta cu anxietatea se compara cu cei din jur si considera ca trebuie sa aiba succes pentru a fi fericiti. Daca reusesti sa te linistesti, lucrurile se schimba in jurul tau. Te poti concentra astfel pe activitatile care iti aduc placere in viata. Sa ai grija de tine trebuie sa fie prioritatea ta. Daca reusesti acest lucru, fiecare domeniu al vietii tale se va imbunatati.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Tresăririle nocturne sau miocloniile hipnagogice

Schimba-ti convingerile gresite

Daca vrei sa iti depasesti anxietatea, trebuie sa iti schimbi convingerile gresite. Este un pas foarte important. Orice om poarta credinte vechi din trecut. Acestea se construiesc inca din copilarie, cand copilul absoarbe ceea ce primeste de la parintii sai, cat si lucruri pe care le spun profesorii si ajungem astfel sa dam sens experientelor pe care le avem.

Multi dintre copii isi asuma convingerea ca trebuie sa fie perfecti pentru a fi placuti si duc aceasta convingere pana la maturitate. Acest aspect pune foarte multa presiune pe ei, suprimandu-se in preajma oamenilor noi si nesimtindu-se niciodata suficient de bine. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa identifici credintele si convingerile care sunt negative si care te tin in loc. Al doilea pas este sa iti construiesti o noua credinta si sa muncesti din plin in a te adapta cu aceasta.
Poti incepe prin a-ti spune tie ca esti suficient de bun asa cum esti si sa scapi de sintagma sunt perfect, dar si sa vorbesti despre tine pozitiv, astfel incat sa iti schimbi convingerile vechi.

Infrunta-ti fricile

Exista o vorba si anume: „frica scade pe masura ce mergi spre ea”. Aceasta vorba este cat se poate de adevarata. Anxietatea te poate aduce in punctul in care te ascunzi de frici, ceea ce este total de inteles.

Frica poate fi paralizanta si imposibil de depasit uneori. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face este sa iesi din zona de confort. De fiecare data cand faci ceva ce iti este frica sa faci, trebuie sa iti dovedesti tie ca poti sa o faci si ca este ok. Cu fiecare succes, devii mai increzator si mai capabil, cat si mai linistit.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies