Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante.

Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante.
Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante.

Orice relatie de cuplu poate experimenta dificultati, acestea vin ca urmare a personalitatii fiecaruia dintre parteneri, dar si ca urmare a greutatilor externe diverse, a incertitudinii, a unor activitati intense diverse.

Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante. Orice relatie de cuplu poate experimenta dificultati, acestea vin ca urmare a personalitatii fiecaruia dintre parteneri, dar si ca urmare a greutatilor externe diverse, a incertitudinii, a unor activitati intense diverse. Chiar si asa, chiar si in situatii stresante, apar oportunitati de crestere, prin care sa iti redescoperi partenerul.

Suntem impreuna in aceasta situatie dificila

Gandirea sanatoasa de cuplu este cea mai importantaa, atunci cand apar probleme si situatii stresante.

O gandire de genul, suntem impreuna in aceasta situatie, in aceasta dinamica schimbata a vietii, poate salva relatia de la esec.

Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante.
Sfaturi utile pentru cupluri în situații stresante.[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sfaturi utile pentru cupluri in situatii stresante

  • Construiti-va universul vostru, cu scopuri si valori comune. Cand un cuplu este functional, partenerii se influenteaza reciproc si invata unul de la altul, se adapteaza impreuna la situatie.
  • Renuntati la rutinele vechi nesanatoase si construiti altele noi, benefice voua. Folosirea ritualurilor si a auto-disciplinei sunt factori protectivi. Regulile bune mai reduc din anxietate.
  • O relatie fericita nu inseamna o relatie lipsita de cearta. Conflictul conjugal poate fi folosit pentru dezamorsarea tensiunilor cumulate. Insa cearta trebuie sa fie constructiva, trebuie sa fie privita drept oportunitate de invatare.
  • Nu neglijati viata intima. Atingerea reprezinta contactul afectiv care este esential in construirea intimitatii relationale.
  • Bugetul comun trebuie calculat cu atentiesi ajustat in momentele mai grele, astfel incat sa nu fie o povara suplimentara. Nu uita sa faceti echipa si sa stabiliti care va sunt prioritatile comune.

Singuratatea in cuplu

Este frumos sa avem foarte multe activitati in 2 dar, uneori, este nevoie si de putina singuratate. De fapt, chiar este recomandat, pentru beneficiul cuplului. Ca sa faceti acest lucru acasa, creati-va un coltisor individual in casa, sau chiar o camera separata, daca va permite spatiul si mai dispuneti si de activitati individuale, cu prieteni, de exemplu.

Citeste si: Cum știi că e momentul să ieși dintr-o relație

Umorul, ca sarea in bucate

Alocati-va timp sa radeti cat mai mult. Este poate cel mai bun sfat pe care il puteti primi de pe internet. Jucati impreuna diverse jocuri, faceti activitati frumoase care sa va aduca placere. Transformati fiecare zi intr-o aventura.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies