Sfaturi utile pentru un city break cu buget redus - cum să te distrezi la maxim cu bani puțini

Sfaturi utile pentru un city break cu buget redus - cum să te distrezi la maxim cu bani puțini
Sfaturi utile pentru un city break cu buget redus - cum să te distrezi la maxim cu bani puțini

City break-urile sunt excursii scurte, de 2-3 zile, într-un oraș superb din Europa sau, de ce nu, de pe alte continente. Nu oricine își permite mai multe vacanțe lungi pe an, astfel că o ieșire rapidă de 48-72 de ore este o variantă foarte bună de relaxare cu costuri mici.

Prețul unei mini-vacanțe poate varia în funcție de momentul în care achiziționezi biletele de avion și cazarea, iar strategia potrivită poate duce la rezultate impresionante în ceea ce privește economiile. Tu știi cum să găsești cele mai mici prețuri?

 

Cele mai ieftine bilete de avion

 

O informație știută de toată lumea este aceea că cele mai ieftine bilete de avion pot fi achiziționate cu minim câteva luni înainte de momentul plecării. Adevărul este undeva la mijloc deoarece există câteva portițe care pemit amatorilor de excursii spontane să cumpere bilete de avion ieftine chiar și pentru weekendul următor.

 

Prețul unui bilet de avion nu este fix, fiecare companie având propriile reguli după care acesta variază. Există câteva criterii de care toate companiile aeriene țin cont: prețul de bază, taxa pentru combustibil, taxe de aeroport, dimensiunile și numărul bagajelor și locul din avion. În funcție de nivelul tău de confort, poți renunța la anumite beneficii pentru a reduce costurile. Locurile de lângă fereastră și cele cu spațiu extra pentru picioare costă mai mult, iar dacă ești dispus să călătorești doar cu un rucsac nu vei plăti pentru bagaj.

 

Dacă nu ești pe grabă poți utiliza funcția Google de urmărire a prețului zborului căutat. Algoritmul va analiza piața zilnic și îți va trimite înștiințări atunci când prețul crește sau scade. Mai mult, reține că site-urile companiilor de zbor utilizează cookies care îți înregistrează vizitele și îți dau prețuri personalizate. Folosește modulul incognito pentru a vizualiza costurile reale.

 

Dacă ai achiziționat deja biletele pentru minivacanța de vis, dar ai întâmpinat o situație care ți-a stricat programul, cum ar fi întârzierea sau anularea zborului, poți apela la o firmă specializată care să te ajute să obții despăgubiri, precum AirAdvisor - https://airadvisor.com/ro. Orice minut contează, mai ales în cazul unui city break, iar situațiile neplăcute care te fac să pierzi ore întregi pot strica toată vacanța înainte să înceapă. Conform Regulamentului Comisiei Europene nr. 261/2004, dacă zborul tău pleacă din sau ajunge într-o țară UE, ai dreptul la despăgubiri pentru întârzieri mari, anulări neașteptate sau refuzul îmbarcării.

 

Cele mai ieftine variante decente de cazare

 

Pentru cazare fără griji poți apela fie la o cameră de hotel, fie la o cameră dată spre închiriere de un localnic în regim Airbnb. Hotelurile au extra facilități precum curățenia în cameră și schimbarea produselor de igienă, dar camerele localnicilor sunt mai drăguțe și au un aer mai familiar.

 

Indiferent de varianta preferată, există o strategie specială care să îți ofere cel mai bun raport calitate-preț la cazare: sortează rezultatele în ordinea crescătoare a prețului și caută cea mai ieftină variantă care îți satisface nivelul de confort dorit. De cele mai multe ori vei găsi oferte incredibile. Folosește aplicații dedicate pentru a strânge puncte și a avansa la nivelul următor. Aceste beneficii se vor transforma în reduceri la cazare pe viitor.

 

Transportul la preț redus

 

În ceea ce privește transportul local, majoritatea orașelor oferă seturi de bilete la preț redus. Această variantă este mai ieftină decât utilizarea biletelor individuale, a taxi-urilor sau a serviciilor de ride sharing. Cel mai bine este să te interesezi din timp și chiar să achiziționezi pass-uri pentru 48-72 de ore dinainte să pleci din România. Această variantă te va ajuta atât să economisești bani, cât și să experimentezi cu alți ochi orașul pe care urmează să îl vizitezi.

 

Un city break este întotdeauna o idee bună. Dacă poți, caută bilete de avion și cazare cu câteva luni înainte de plecare și programează-ți multiple ieșiri la prețuri foarte mici. Cu puțină organizare, poți merge în 5-6 sau chiar mai multe astfel de excursii scurte în fiecare an. Ia-ți prietenii și profită de anularea majorității restricțiilor pentru a vizita cele mai frumoase orașe din lume și pentru a experimenta ce au ele mai bun de oferit fără a plăti o avere pentru transport și cazare.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies