Micul dejun este considerata cea mai buna masa a zilei asa ca ai face bine si sa nu sari peste el. Totusi, uneori, te simti flamand, chiar daca ai mancat micul dejun. Pentru acest lucru exista o explicatie si are legatura cu modul gresit de alegere al alimentelor pe care sa le consumi.
Trebuie sa ai un mic dejun bogat in proteine- laptele cu cereale reprezinta o alegere corecta, dar asta doar daca consumi tot laptele din bol pentru ca acesta contine 8 grame de proteine.
Daca nu poti bea laptele ramas dupa cereale, atunci mai consuma un ou fiert tare pentru extraproteine. Mai mult, paine din cereale integrale sau untul de arahide pot fi o solutie pentru a avea cat mai multe proteine.
Mic dejun bogat in fibre- cu cat micul tau dejun contine mai mult zahar, cu atat tu vei fi tot mai infometat. Daca adaugi cinci grame de fibre la micul tau dejun, atunci nu vei avea niciun fel de problema.
Nu include grasimi in micul dejun- desi o sa pleci satul de acasa, in mai putin de o ora o sa fi iar flamand.
Mananci prea putin- micul dejun trebuie sa fie o masa la care sa consumi 300-400 de calorii.
Sa nu iei micul dejun prea tarziu- Micul dejun trebuie consumat la o ora dupa ce te-ai trezit. Cu cat intarzi mai mult aceasta masa, cu atat organismul tau o sa fie mai greu de satisfacut.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro