Sfaturile cu adevarat utile pentru a‐ti innoi casa cu bani putini

Sfaturile cu adevarat utile pentru a‐ti innoi casa cu bani putini
Sfaturile cu adevarat utile pentru a‐ti innoi casa cu bani putini

Primavara si sarbatorile de Paste reprezinta un prilej pentru a face o curatenie generala in casa si pentru a improspata putin atmosfera din locuinta.

Nu e nevoie sa cheltuiesti sume exorbitante pentru a innoi casa si a-i da un suflu proaspat. Totul se rezuma la putina imaginatie si inspiratie.

Iata cateva modalitati prin care poti sa-ti transformi fiecare incapere din casa:

Un dormitor innoit cu obiecte accesibile

Dormitorul este locul in care trebuie sa domneasca linistea si relaxarea. Ne petrecem aproximativ 25 de ani din viata dormind, fapt ce inseamna ca trebuie sa cream in dormitor o atmosfera calda, care sa ne imbie catre somn.

Daca decorul din dormitorul tau ti se pare tern si lipsit de inventivitate, sau daca pur si simplu lucrurile vechi au inceput sa se degradeze, arunca un ochi peste aceste idei practice si ieftine, care vor crea iluzia unui dormitor nou-nout. Vei afla ca nu e nevoie sa inlocuiesti tot mobilierul pentru a-ti redecora dormitorul si ca poti schimba radical aspectul si atmosfera dintr-o incapere cu modificari mici.

Punand in aplicare aceste sugestii, vei vedea nu doar cum se va transforma complet dormitorul tau, ci si cum decorul sau iti poate influenta somnul, odihna, si, in definitiv, cum iti poate creste confortul.

Livingul cu care iti vei impresiona musafirii

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Astepti invitati la masa de Paste si vrei sa-i impresionezi? Mobila veche de living, cu pete si semne de la petrecerile anterioare, poate fi complet transformata cu ajutorul autocolantelor.

Poti imbraca masuta de cafea din sufragerie cu un autocolant care imita lemnul. O folie nu te va costa prea mult, iar aplicarea ei este facila si o vei putea face si singura intr-o dupa-amiaza de weekend.

Daca problema ta cea mai mare o reprezinta canapeaua, a carui material este ros sau are numeroase pete, retapitarea ei te va costa aproximativ jumatate din pret fata de achizitionarea unei canapele noi, insa rezultatul va fi la fel de spectaculos.

Poti apela la retapitare si in cazul fotoliilor din living. Iti garantam ca oricine iti va calca pragul va crede ca ai cumparat piese de mobilier noi.

Cum sa innoiesti bucataria fara sa schimbi mobila

O mobila de bucatarie completa poate fi destul de scumpa, motiv pentru care multi dintre noi amanam schimbarea ei, chiar si cand timpul si-a pus amprenta asupra ei, iar aspectul lasa mult de dorit.

Cu cateva trucuri ieftine poti sa oferi un look nou bucatariei tale.

De obicei blatul este zona care se uzeaza cel mai repede in bucatarie, astfel incat simpla lui schimbare poate da un aspect nou intregii bucatarii si te va costa de 3-4 ori mai putin, in functie de material si de grosimea lui.

De asemenea, poti inlocui doar usile de la mobila de bucatarie, daca ele sunt partea cea mai uzata a acesteia.

O varianta si mai ieftina, dar care va imbunatati aspectul incaperii este schimbarea manerelor. De multe ori chiar aceste mici obiecte tradeaza varsta mobilierului, astfel ca simpla lor inlocuire este suficienta pentru a obtine un efect de innoire.

Ce schimbari poti face in baie

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nu

trebuie sa omiti nici baia din planul tau de innoire a casei. Incepe intai cu o curatenie generala. Depunerile de calcar de pe chiuveta, cada si de pe vasul de toaleta confera un aspect neplacut baii si uneori nici solutiile detartrante din comert nu functioneaza prea bine. O solutie home-made care iti va lasa baia stralucitor de curata este compusa din trei parti otet si o parte apa. Pulverizeaza aceasta solutie pe zonele afectate de calcar, las-o sa actioneze 30 de minute, apoi clateste-le.

Inlocuirea bateriilor vechi de la chiuveta si de la cada va transforma aspectul baii. Schimba perdeaua de dus cu una noua, preferabil din material textil, pe care sa o speli repede la masina ori de cate ori este cazul. O alta modificare pe care o poti face in baie si care nu te va costa prea mult este achizionarea unor covorase de baie noi. Si inlocuirea obiectelor de baie – sapuniera, recipientul pentru sapun lichid, paharul pentru periute- este binevenita si va contribui la improspatarea casei.

In final, trebuie sa nu uiti ca in orice incapere te poti folosi de noi obiecte de decor pentru a schimba putin atmosfera – pernute decorative, lumanari parfumate, rame de fotografii sau orice alt obiect iti face cu ochiul.

Ce parere ai despre ideile propuse de noi? Ai de gand sa pui vreuna in aplicare?

Sursa foto: creativecommons.org

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies