Sfaturile medicului estetician Adina Alberts: "Oameni buni, nu exista scuza pentru a renunta la noi insine"

Sfaturile medicului estetician Adina Alberts:
Sfaturile medicului estetician Adina Alberts: "Oameni buni, nu exista scuza pentru a renunta la noi insine"

Medicul estetician Adina Alberts analizeaza vedetele din punct de vedere estetic, observand ca unele dintre ele au riduri grave de expresie, desi sunt destul de tinere.

 

"In ultimele doua zile am exersat intens scrisul pe tastatura telefonului, atat de intens incat imi resimt articulatiile degetelor... am facut un exercitiu de vointa, rezistenta si retinere. Am citit si raspuns la toate comentariile care mi-au invadat dintr-o data pagina de FB si de instagram.

Ce am spus eu, intru-un interviu video, in urma cu cateva zile, folosind cel mai empatic si amabil ton din lume? Ca o femeie trebuie sa se ingrijeasca in permanenta, pentru ca daca uitam de noi si ne delasam din comoditate sau indiferenta, va veni ziua in care vom fi criticate ca am facut asta, poate chiar de catre proprii nostri copii.

 

Eu sunt medic primar chirurg plastician.

 

Am intrat la Facultatea de Medicina, Universitatea “Carol Davila” din Bucuresti, in perioada in care erau 12 concurenti pe un loc. In anii studentiei imparteam, cu prietena mea cea mai buna, o rosie si o felie de parizer in unele zile... deci stiu ce inseamna neajunsurile. Am dat sute de examene pana intr-un final cand, la 40 de ani, am obtinut tot ceea ce trebuie sa obtina un medic in Romania, in materie de grade profesionale, ca sa

se considere complet pregatit.

 

Am lucrat la Spitalul de Urgenta “Floreasca” 10 ani, acolo am dobandit cele mai multe dintre cunostintele teoretice si practice care m-au facut chirurg.

Am participat la multe congrese internationale de specialitate, am lucrat cu mari specialisti din intreaga lume.

 

Nu e nevoie sa va mai spun cat munceste un tanar ca sa se formeze in profesia asta; oricare dintre dvs aveti un exemplu in apropiere si stiti ce viata are

un tanar medic in formare.

 

In 2002 am pus bazele clinicii mele private. Am demarat afacerea intr-o perioada in care nimeni in Romania nu stia ce este „epilare laser”. Am scris zeci de materiale, am facut informare in masa, am pus bazele “culturii pentru frumusete”. Am adus la indemana romancelor tehnicile inovative care erau de mare succes deja in strainatate.

 

Sunt autoarea unui numar impresionant de articole pe diverse teme de medicina estetica.

 

Am declarat public, de foarte multe ori, si am condamnat cu fermitate exagerarile pe care unii dintre colegii mei le fac, am condamnat “monstruozitatile” care se plimba, din pacate, printre noi astazi. Nimeni nu a vazut vreodata iesind din cabinetul meu vreo persoana care sa aiba macar o trasatura exagerata in vreun fel.

 

Am 49 de ani, sunt sotie si mama a unei fetite de 3 ani.

Sunt o fiinta reala, nu sunt o creatie a motoarelor media mondene.

Am o experienta profesionala si de viata de care sunt foarte mandra si pe care am inceput sa o impartasesc public atunci cand dvs mi-ati cerut sa fac asta.

Aceasta este cartea mea de vizita!

Deci, din perspectiva celor mentionate mai sus, ca femeie si profesionist, eu nu voi putea fi niciodata de acord cu scuza “am copii de crescut, nu mai am timp de mine”.

 

Sau cu cealalta scuza care mi-a fost aruncata in ochi zilele acestea, foarte des: “n-am bani, nu-mi pot permite tratamente de intretinere”.

 

Dragele mele, nu uitati de voi. Chiar daca aveti griji zilnice cu familia, cu jobul, daca resursele materiale nu sunt imbelsugate, nu exista scuza pentru delasare.

 

Oricine poate sa manance mere sau pere in loc de pufuleti sau napolitane, o bucata de peste la cuptor in loc de mici si carnati. Oricine isi poate permite o crema buna de fata in loc de gene false si unghii cu gel, poate sa se dea jos din autobuz cu o statie inainte si sa mearga pe jos in loc de abonament la o sala de sport, sa viziteze un medic specialist macar pentru un sfat in loc de un pachet de tigari pe zi.

 

Un sfat de la un specialist, de genul unei creme potrivite, a unor manevre de ingrijire adecvate tenului propriu, chiar si banala tehnica de relaxare a ridurilor prin folosirea unor benzi de leucoplast, informatiile de acest gen nu costa mult.

 

Mi s-a parut oportun sa trag un semnal de alarma in acest sens deoarece stiu cat de usor este sa previi si cat de greu devine tratamentul daca lasi lucrurile sa se agraveze. Si mai ales, cat de rau iti va parea ca nu ai facut ce trebuia facut, atunci cand trebuia facut.

 

Aceeasi opinie o au toti marii specialisti ai lumii cu care am lucrat sau am discutat la reuniunile internationale la care am participat.

 

Oameni buni, nu exista scuza pentru a renunta la noi insine.

Men sana in corpore sano

O minte sanatoasa intr-un corp sanatos... si as adauga eu, si frumos.

Omul este un TOT. Suflet, minte, corp, energie... aceste parti din acest TOT sunt interconectate. Nu poate functiona la capacitatea maxima una fara celelalte!

 

Si sa va mai dau un singur argument!

 

Dostoievski a zis: „Frumusetea va salva lumea”

 

Asa ca, pastrati-va frumusetea, doamnelor! Nimic nu va impiedica... in afara de delasarea si comoditatea!

 

Vreau sa va multumesc tuturor pentru implicare, sustinere si incredere!", a scris Alina Alberts pe contul personal de socializare.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cati bani vei lua la pensie in functie de salariu! Uite cum se calculeaza

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies