Sfaturile medicului Streinu-Cercel pentru a ne proteja de COVID-19. Cât de des ne dezinfectăm telefonul mobil și cât trebuie să stăm în carantină

streinu-cercel, sfaturile medicului, covid-19, adrian streinu-cercel, sfaturi
streinu-cercel, sfaturile medicului, covid-19, adrian streinu-cercel, sfaturi

Adrian Streinu-Cercel, unul dintre medicii care luptă împotriva COVID-19, a lansat anumite sfaturi, pentru a ne ajuta să ne protejăm de coronavirus.

Deși nu se știe, deocamdată, proveniența virusului COVID-19 și nici nu s-au descoperit modalități eficiente de tratament, experții cercetează continuu modalități de a combate acest virus, precum și posibile scheme de tratament. În contextul extinderii rapide a acestui virus, pe teritoriul românesc, medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat că România ar putea lua în calcul același scenariu ca al altor țări, precum Kuwait-ul, și că românii ar putea sta în case preț de 10-14 săptămâni.

Citeste si: Cum a reușit medicul din Timișoara să vindece 15 pacienți, bolnavi de Coronavirus? A folosit un tratament pe bază de...

Mai mult decât atât, Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a precizat că este foarte important să ne dezinfectăm telefonul cât mai des cu putință, iar perioada ideală ar fi o dată la două ore. „Telefonul mobil, care nu este dezinfectat, începe să fie principalul mod de transmitere.

Să ne uităm de câte ori îl ducem la nivelul feţei. De pe obraz până la nas mai sunt 2 centimetri. Ideal ar fi să curăţăm cam la 2 ore tot ce atingem, în special telefonul”, a precizat medicul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

streinu-cercel, sfaturile medicului, covid-19, adrian streinu-cercel, sfaturi
streinu-cercel, sfaturile medicului, covid-19, adrian streinu-cercel, sfaturi

Citeste si: În România s-a înregistrat al 8-lea deces cauzat de coronavirus

Streinu-Cercel: „Cel mai important lucru e să prevenim îmbolnăvirile”

Pentru a dezinfecta obiectele pe care le atingem frecvent, sunt recomandate șervețelele dezinfectante sau o lavetă înmuiată în apă distilată. Mai mult decât atât, Adrian Streinu-Cercel a sfătuit populația să consulte medicul de familie la apariția oricărui simptom care ar putea fi corelat cu infectarea cu COVID-19.

De asmenea, Streinu-Cercel a recomandat nu doar spălarea frecventă a mâinilor, folosind apă și săpun, ci și spălarea nărilor, pentru a evita contaminarea.

„Cel mai important lucru e să prevenim îmbolnăvirile. Cel mai bine e să stăm acasă şi să ieşim cât mai puţin. Pentru bătrâni, ideal ar fi ca alimentele să fie duse la uşă, să nu ne strângem în braţe cu ei, să nu le strângem mâna, nimic. La fel şi la ţară, se lasă alimentele la poartă, nu se vorbeşte peste gard, nu se intră în curte. Sunt voluntari care duc cumpărăturile, ar putea fi cooptaţi de structurile locale”, a continuat prof.
Adrian Streinu Cercel, în cadrul unui interviu televizat.

Citeste si: Coronavirus. Adrian Streinu-Cercel demontează mituri despre COVID-19



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului COVID-19! Știi de ce?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies