În general, în lunile de iarnă, sistemul nostru imunitar este mai scăzut decât în alte perioade, motiv pentru care am decis să vă facem o listă de obiceiuri pe care nutriționiștii le adoptă pentru îmbunătățirea sănătății.
Usturoiul- medicamentul din piață
Prețul unui aliment nu dictează calitatea acestuia, motiv pentru care usturoiul este una dintre cele mai bune vitamine pe care organismul nostru le poate primi iarna. Nu numai că este un antibiotic natural, dar are și proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice. Ingredientele acestuia sunt eliberate în momentul în care usturoiul este zdrobit și acționează mult mai bine dacă nu este gătit, așa că dacă îți place gustul acestei legume, ai un avantaj pentru că îl poți mânca gol, fără probleme.
Citeste si: Lidia Fecioru, remediul uluitor pentru întărirea imunității: „Cu 30 de minute înainte de micul dejun...”
Ar fi ideal să ai o viață activă și să faci cât mai mult sport
Sistemul tău imunitar se fortifică prin activități fizice. Nu trebuie să ai foarte mult timp liber de alocat acestor activități așa că maximum 20 de minute pe zi, îți sunt suficiente.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Cât de sănătos este superalimentul matcha? Nutriționistul lui Al Pacino dezvăluie ce e bun și ce e rău!
Trebuie să ai grijă de sistemul tău digestiv
O marte parte din sistemul nostru imunitar, mai exact în jur de 75%, este concentrată în jurul sistemului digestiv. După cum probabil știi deja, stomacul tău este un mediu care găzduiește un număr destul de mare de bacterii, dar e important să le potențezi pe cele “prietenoase” cu ajutorul unui supliment alimentar de tip probiotic.
Dacă nu ești adeptul medicamentelor, există o varietate de alimente care îți pot potența nivelul de bacterii bune. Printre acestea se numără: varza, miso, tempeh și iaurturile naturale. Nu numai că îți vor îmbunătăți tractul digestiv, dar îți vor întări sistemul imunitar și chiar te pot proteja de anumite boli.
Citeste si: Cum arată un mic dejun perfect? Ţi-o spune chiar nutriţionistul lui Silvio Berlusconi!
Cunoaște adevăratele proprietăți ale alimentelor pe care le consumi
Nu mulți oameni știu, dar Ghimbirul este mai mult decât un simplu condiment/aliment. Rădăcina acestuia are proprietăți variate precum: antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii. Ceaiul de ghimbir te previne de răceli prim faptul că te încălzește, produce transpirație (care elimină toxine și reduce febra). În această băutură poți pune și zeamă de lămâie, bogată în vitamina C, cu proprietăți puternice antioxidante.
Peștele uleios precum somonul sau macroul sunt alimente bogate în vitamina D, iar foarte multe persoane manifestă deficit de această vitamină. Avantajul este că dacă nu îți place Peștele, mai ales cel gras, corpul tău produce vitamina D natural, când este expus la raze solare. Din păcate iarna soarele nu este la fel de puternic, așa că poți găsi la farmacii o gamă variată de suplimente naturale care conțin inclusiv vitamina d, importantă pentru menținerea unui sistem imunitar puternic.