Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata

Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata
Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata

Am strans pentru tine cateva sfaturi de la specialisti, despre cum sa ai o relatie puternica si fericita.

Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata. Am strans pentru tine cateva sfaturi de la specialisti, despre cum sa ai o relatie puternica si fericita. Orice cuplu experimenteaza probleme in relatie, este perfect normal sa apara si mici conflicte, pe fondul unor neintelegeri ori viziuni diferite. Simti nevoia sa ceri sfaturi din exterior? Familia si cei apropiati isi pot exprima opiniile, insa asta nu inseamna neaparat ca ar fi opinii valide.

Iti vor binele da, dar nu inseamna neaparat ca stiu mai bine ca tine. Si, daca te apuci sa  cauti pe internet, sunt atat de multe surse, ca pot deveni coplesitoare. Astfel, pentru a simplifica ceea ce pare a fi o zona complicata a vietii amoroase, avem pentru tine cele mai bune sfaturi in relatii, de la cei mai buni psihologi.

Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata
Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata[Sursa foto: PixaBay]

Sfatul 1: nu este responsabilitatea partenerului tau sa te faca fericita

Ca sa iti pastrezi puterea personala, trebuie in primul rand sa accepti responsabilitatea pentru ceea ce simti. Apoi, sa te faci singura fericita. Cu cat esti mai fericita, cu atat atragi mai usor in jurul tau. Nu astepta sa vina cineva in viata ta sa iti ofere bucurie, ofera-ti-o singura.

Sfatul 2: comunicarea eficienta nu inseamna doar ceea ce spui, si si cum primesti informatia

Multe cupluri esueaza in comunicare. Asta pentru ca nu stiu sa asculte corect. Multi isi varsa  frustrarile la nervi, nu empatizeaza suficient si dau nastere conflictelor. Imbunatatirea comunicarii in cuplu este cheia.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sfatul 3: identifica limbajul iubirii

Oamenii comunica diferit si isi exprima iubirea in mod diferit.

Felul in care o persoana primeste si ofera iubire poate fi diferit de felul in care este construit partenerul sau. Limbajele iubirii presupun preponderent declaratiile, precum cuvinte de apreciere si incurajare, timpul petrecut impreuna, contactul fizic, cat si darurile oferite.

Sfatul 4: respectul este crucial

Intr-o relatie sanatoasa, partenerii ar trebui sa fie egali, adica niciunul dintre ei nu ar trebui sa aiba autoritate asupra celuilalt.

In plus, respectul inseamna ca, desi nu suntem mereu de acord cu partenerii nostri, alegem sa avem incredere si sa oferim respect deciziilor si punctelor de vedere.

Sfatul 5: exista limite clare in relatii

O relatie sanatoasa presupune inclusiv stabilirea unor limite. Este dovada de maturitate si implica o relatie sanatoasa. Lipsa limitelor poate duce la o relatie toxica, disfunctionala, cat si de co-dependenta.

Citeste si: Ce anume să nu treci cu vederea într-o relaţie

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Semne care dovedesc că ai întâlnit persoana potrivită pentru tine

Sfatul 6: daca nu poti evita un conflict, cearta-te matur

In alte cuvinte, nu ataca, nu tipa, nu insulta, nu lovi, nu impinge, nu critica, nu da vina si nu judeca. Nu aplica tratament silentios. Asuma-ti responsabilitatea pentru situatie si lucreaza la imbunatatirea relatiei.

Sfatul 7: ofera-ti sprijinul in momentele stresante

Poate fi foarte usor sa iti oferi sprijinul atunci cand lucrurile merg bine insa, cand apar probleme, atunci se simte cu adevarat sprijinul tau. Incearca sa fii mereu disponibila emotional partenerului tau, vei crea astfel o noua profunzime relatiei tale.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies