Sfecla rosie - o leguma purificatoare! Uite cum trebuie sa o consumi pentru efecte maxime!

Sfecla rosie - o leguma purificatoare! Uite cum trebuie sa o consumi pentru efecte maxime!
Sfecla rosie - o leguma purificatoare! Uite cum trebuie sa o consumi pentru efecte maxime!

Medicul Mihaela Bilic iti da cateva sfaturi bune pentru sanatatea ta! Iata ce ai de facut!

 

"Salata de sfecla rosie cu hrean este un preparat consumat mai ales in sezonul rece, care merge bine si cu carne dar si cu mancarurile de legume. Nicio alta salata nu are virtutile nutritive ale sfeclei, asa ca merita sa fie laudata:
- are multe fibre ce stimuleaza tranzitul intestinal
- e bogata in minerale (fier, potasiu, magneziu) si acid folic cu actiune anti-anemica
- contine fitonutrienti care grabesc metabolizarea grasimilor in ficat si stimuleaza eliminarea toxinelor
-
scade absortia colesterolului din alimente si riscul de boli cardio- vasculare
- este bogata in oligoelemente (zinc, seleniu, fluor, mangan) cu rol in cresterea imunitatii si rezistentei la boli
In ansamblu sfecla este un aliment cu proprietati regeneratoare si detoxifiante, stimuleaza functionarea ficatului, rinichilor, vezicii biliare, splinei, intestinelor si sistemului limfatic. In plus sustine functionarea buna a organismului si creste rezistenta la stres si oboseala.
Si ca lucrurile sa fie perfecte, nu o fierbeti in apa ci bagati-o la cuptor cu tot cu coaja, sfecla coapta e un concentrat de sanatate!", scrie medicul pe pagina de Facebook

"Salata de sfecla rosie cu hrean este un preparat consumat mai ales in sezonul rece, care merge bine si cu carne dar si cu mancarurile de legume. Nicio alta salata nu are virtutile nutritive ale sfeclei, asa ca merita sa fie laudata:

- are multe fibre ce stimuleaza tranzitul intestinal
- e bogata in minerale (fier, potasiu, magneziu)

si acid folic cu actiune anti-anemica
- contine fitonutrienti care grabesc metabolizarea grasimilor in ficat si stimuleaza eliminarea toxinelor
- scade absortia colesterolului din alimente si riscul de boli cardio- vasculare
- este bogata in oligoelemente (zinc, seleniu, fluor, mangan) cu rol in cresterea imunitatii si rezistentei la boli

In ansamblu sfecla este un aliment cu proprietati regeneratoare si detoxifiante, stimuleaza functionarea ficatului, rinichilor, vezicii biliare, splinei, intestinelor si sistemului limfatic.
In plus sustine functionarea buna a organismului si creste rezistenta la stres si oboseala.

Si ca lucrurile sa fie perfecte, nu o fierbeti in apa ci bagati-o la cuptor cu tot cu coaja, sfecla coapta e un concentrat de sanatate!", scrie medicul pe pagina de Facebook

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies