Medicul Mihaela Bilic iti da cateva sfaturi bune pentru sanatatea ta! Iata ce ai de facut!
"Salata de sfecla rosie cu hrean este un preparat consumat mai ales in sezonul rece, care merge bine si cu carne dar si cu mancarurile de legume. Nicio alta salata nu are virtutile nutritive ale sfeclei, asa ca merita sa fie laudata:
- are multe fibre ce stimuleaza tranzitul intestinal
- e bogata in minerale (fier, potasiu, magneziu) si acid folic cu actiune anti-anemica
- contine fitonutrienti care grabesc metabolizarea grasimilor in ficat si stimuleaza eliminarea toxinelor
-
scade absortia colesterolului din alimente si riscul de boli cardio- vasculare
- este bogata in oligoelemente (zinc, seleniu, fluor, mangan) cu rol in cresterea imunitatii si rezistentei la boli
In ansamblu sfecla este un aliment cu proprietati regeneratoare si detoxifiante, stimuleaza functionarea ficatului, rinichilor, vezicii biliare, splinei, intestinelor si sistemului limfatic. In plus sustine functionarea buna a organismului si creste rezistenta la stres si oboseala.
Si ca lucrurile sa fie perfecte, nu o fierbeti in apa ci bagati-o la cuptor cu tot cu coaja, sfecla coapta e un concentrat de sanatate!", scrie medicul pe pagina de Facebook
"Salata de sfecla rosie cu hrean este un preparat consumat mai ales in sezonul rece, care merge bine si cu carne dar si cu mancarurile de legume. Nicio alta salata nu are virtutile nutritive ale sfeclei, asa ca merita sa fie laudata:
- are multe fibre ce stimuleaza tranzitul intestinal
- e bogata in minerale (fier, potasiu, magneziu)
si acid folic cu actiune anti-anemica
- contine fitonutrienti care grabesc metabolizarea grasimilor in ficat si stimuleaza eliminarea toxinelor
- scade absortia colesterolului din alimente si riscul de boli cardio- vasculare
- este bogata in oligoelemente (zinc, seleniu, fluor, mangan) cu rol in cresterea imunitatii si rezistentei la boli
In ansamblu sfecla este un aliment cu proprietati regeneratoare si detoxifiante, stimuleaza functionarea ficatului, rinichilor, vezicii biliare, splinei, intestinelor si sistemului limfatic.
In plus sustine functionarea buna a organismului si creste rezistenta la stres si oboseala.
Si ca lucrurile sa fie perfecte, nu o fierbeti in apa ci bagati-o la cuptor cu tot cu coaja, sfecla coapta e un concentrat de sanatate!", scrie medicul pe pagina de Facebook
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro