Cercetatorii spun ca sucul de sfecla rosie este unul dintre cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si a leucemiei.
Sfecla rosie contine vitaminele A, C, E, vitaminele din complexul B, si minerale precum fier, cupru, zinc, iod, calciu, potasiu, amidon si hidrocarburi.
Cel care lupta impotriva cancerului si a leucemiei este pigmentul din sfecla rosie, care nu este toxic, nu se distruge prin prelucrare termica si nici in timpul digestiei. Persoanele suferinde trebuie sa bea suc de sfecla rosie in fiecare zi.
Doua kilograme de sfecla rosie se impart in trei si, din fiecare portie, se prepara sucul necesar unei zile, cam 200 de ml. Consumul regulat de sfecla sub forma de suc, gatita sau cruda, in salata, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii, reechilibreaza apetitul, normalizeaza viteza de sedimentare a hematiilor.
Sucul de sfecla rosie reduce presiunea arteriala, micsorând riscul de boli de inima si atac cerebral, arata un studiu recent.
In cadrul unei cercetari realizate la Universitatea Queen Mary din Londra s-a aratat ca persoanele care beau zilnic câte un pahar de suc de sfecla rosie au tensiunea mai mica decât cele care nu recurg la acest „tratament”, relateaza Daily Mail. Iar schimbarea se vede dupa numai un pahar, efectul fiind aproape imediat. Cercetatorii au pus acest efect pe seama nitratului. In cadrul studiului, pacientilor li s-au administrat ba tablete de nitrati, ba suc de sfecla rosie, observându-se un efect similar in ambele cazuri, respectiv scaderea tensiunii arteriale.
Nitratii actioneaza asupra organismului dilatând vasele de sânge si scazând tensiunea. In cadrul cercetarii, s-a aratat ca, cu cât tensiunea era mai mare la inceputul tratamentului, cu atât mai vizibile erau rezultatele la finele tratamentului.
Sursa: efemeride.ro
Sfecla rosie contine vitaminele A, C, E, vitaminele din complexul B, si minerale precum fier, cupru, zinc, iod, calciu, potasiu, amidon si hidrocarburi.
Cel care lupta impotriva cancerului si a leucemiei este pigmentul din sfecla rosie, care nu este toxic, nu se distruge prin prelucrare termica si nici in timpul digestiei.
Persoanele suferinde trebuie sa bea suc de sfecla rosie in fiecare zi. Doua kilograme de sfecla rosie se impart in trei si, din fiecare portie, se prepara sucul necesar unei zile, cam 200 de ml. Consumul regulat de sfecla sub forma de suc, gatita sau cruda, in salata, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii, reechilibreaza apetitul, normalizeaza viteza de sedimentare a hematiilor.
Sucul de sfecla rosie reduce presiunea arteriala, micsorând riscul de boli de inima si atac cerebral, arata un studiu recent.
In cadrul unei cercetari realizate la Universitatea Queen Mary din Londra s-a aratat ca persoanele care beau zilnic câte un pahar de suc de sfecla rosie au tensiunea mai mica decât cele care nu recurg la acest „tratament”, relateaza Daily Mail. Iar schimbarea se vede dupa numai un pahar, efectul fiind aproape imediat. Cercetatorii au pus acest efect pe seama nitratului. In cadrul studiului, pacientilor li s-au administrat ba tablete de nitrati, ba suc de sfecla rosie, observându-se un efect similar in ambele cazuri, respectiv scaderea tensiunii arteriale.
Nitratii actioneaza asupra organismului dilatând vasele de sânge si scazând tensiunea. In cadrul cercetarii, s-a aratat ca, cu cât tensiunea era mai mare la inceputul tratamentului, cu atât mai vizibile erau rezultatele la finele tratamentului.
Sursa:
efemeride.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro