Asa prepari cei mai buni "sfintisori moldovenesti". Reteta speciala pentru cei 40 de mucenici.
Mod de preparare:
Cerne bine faina impreuna cu sarea si pune-le intr-un castron mare de plastic.
Pune stafidele intr-un castonel si toarna peste acestea esenta de rom. Acestea vor absorbi o parte din rom si vor deveni mai gustoase.
Intr-o oala adauga laptele si zaharul si incalzeste-l bine, pana cand zaharul se topeste complet.
Separat, intr-un castron mic adauga drojdia si sfaram-o bine cu ajutorul degetelor.
Amestec-o cu o lingura de zahar si adauga 8 linguri de lapte peste aceasta. Dupa ce s-a dizolvat complet, intareste maiaua cu faina. Las-o sa se dospeasca timp de cateva minute.
Intre timp, cu ajutorul mixerului bate bine galbenusurile, pana obtii o spuma. Adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie si de portocala si omogenizeaza compozitia.
Acum ca totul este pregatit te poti apuca de framantat aluatul.
Acopera apoi ligheanul cu un prosop curat si tine-l la caldura pentru a se dospi. Formeaza apoi mucenicii si pune-i la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Citeste continuarea aici.