Shakshuka. Descoperă pas cu pas rețeta tradițională pentru un deliciu mediteranean autentic!

shakshuka
Rețetă de Shakshuka

Shakshuka reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Shakshuka. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Shakshuka, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Shakshuka

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Shakshuka, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 40 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 2 persoane

Ingrediente – Shakshuka

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o ceapă albă
  • 3 căței de usturoi
  • un ardei gras roșu
  • un ardei gras verde
  • o linguriță de chimen măcinat
  • o linguriță de boia afumată
  • o jumătate de linguriță de piper cayenne
  • o conservă de roșii tăiate cubulețe
  • o lingură de pastă de tomate
  • o linguriță de sare
  • un sfert de linguriță de piper negru măcinat
  • 2 ouă (la temperatura camerei)
  • pătrunjel proaspăt

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

reteta de shakshuka
Rețetă de Shakshuka[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Spaghete carbonara, gata în doar 30 de minute!

Mod de preparare - Shakshuka

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. În tigaie adăugăm 2 linguri de  ulei de măsline și așteptăm să se încingă.

Pasul 2.  Odată ce uleiul nostru s-a încins, vom adăuga în tigaie și o ceapă albă pe care o vom toca mărunt.

Se gătește timp de aproximativ 5 minute, până când se va căli și va deveni  moale și translucidă. Abia apoi vom adăuga și 3 căței de usturoi, pe care i-am tocat bine, în prealabil. Gătim timp de un minut.

Pasul 3.  În continuare, odată ce ceapa și usturoiul s-au călit, vom adăuga un ardei gras roșu și un ardei gras verde, tocați tot mărunt, în prealabil.

Se gătesc până când vor deveni mai moi și ușor caramelizați, timp de aproximativ 8-10 minute.

Pasul 4.  Odată ce s-au gătit îndeajuns de bine și ardeii, a venit timpul să   adăugam și o linguriță de chimen măcinat, o linguriță de boia de ardei afumată și o jumătate de linguriță de piper cayenne. Amestecăm pentru puțin timp, pentru ca toate aceste condimente să ajungă pe toate celelalte ingrediente adăugate deja în tigaie.

cea mai buna reteta de shakshuka
Rețetă de Shakshuka[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Acum vom adăuga și o conservă de  roșii tăiate cubulețe, o lingură de pastă de tomate, un praf de sare și un praf de piper negru măcinat. Amestecăm totul bine, pentru a se încorpora așa cum trebuie. Imediat apoi, vom aduce conținutul la punctul de fierbere și îl mai lăsăm să fiarbă pentru încă 10-15 minute, perioadă în care vom mai amesteca din când în când, pentru ca sosul să se îngroașe puțin.

Pasul 6.  A venit timpul ca în sosul nostru de roșii, să formăm două adâncituri cu ajutorul unei linguri, pentru ca acolo să spargem cele 2 ouă întregi (la temperatura camerei). Tigaia se acoperă, iar preparatul se mai gătește până în momentul în care se întăresc ouăle, timp de aproximativ 5-7 minute.

Pasul 7.  După acest interval de timp, vom stinge focul, vom presăra deasupra puțin pătrunjel proaspăt tocat, iar rețeta este gata!

Shakshuka  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de shakshuka
Rețetă de Shakshuka[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Macaroane cu brânză, pui și ciuperci la cuptor



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Rețetă de Lasagna. Numai bună de luat la pachet!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies