Daca te-ai plictisit de ochiurile simple sau ouale jumari iti propunem sa incerci shakshuka, o reteta geniala si rapida.
Ingrediente:
1 lingura de ulei
1 ceapa rosie, tocata marunt
1 catel de usturoi, razuit
un ardei kapia sau ardei rosu gras, taiat felii subtiri
1 conserva de rosii cuburi
1 lingurita de chimen
1/2 lingurita de paprika afumata
piper
sare
4 oua
patrunjel proaspat
Intr-o tigaie se pun uleiul si chimenul la prajit un minut, dupa care se adauga ceapa pana se inmoaie putin.
Apoi se pune conserva de rosii, sare, piper si se lasa tigaia acoperita pe foc, timp de 15 minute. Se face cate un loc pentru fiecare ou, dupa care se acopera din nou tigaia si se lasa inca 5 minute pana cand albusul este facut integral si obtii consistenta dorita pentru galbenus. Se orneaza cu patrunjel proaspat tocat si se serveste calda.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro