Shakshuka, rețeta delicioasă cu ouă, roșii și ardei! Vei avea parte de un mic dejun sățios și delicios

shakshuka reteta
Shakshuka

Shakshuka este o rețetă absolut delicioasă care poate ține locul unul mic-dejun extrem de sățios.

Shakshuka este o mâncare descoperită de evrei, care se pregătea în trecut pentru micul dejun. Această rețetă provine din zona Africii de Nord și a fost introdusă în Israel de evrei.

După cum bine știm, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și nu trebuie să sărim peste aceasta sub nicio formă. Ouăle sunt ideale pentru acest moment al zilei, indiferent de combinație.

Shakshuka îmbină perfect ouăle cu aroma roșiilor și ardeilor, gustul acestui preparat fiind absolut incredibil.

Ingrediente

  • 1 ardei gras rosu
  • ½ ardei gras galben
  • 2 catei de usturoi
  • cateva felii de ardei iute
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 400 g de rosii proaspete
  • piper
  • chimion
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 2 linguri de ulei

 

Citeste si: Cum să faci trufe din biscuiți Oreo! Avem pentru tine o reteta simpla si delicioasa.

 

Iată rețeta pentru Shakshuka!

Se pune uleiul la încins în tigaie. Se adaugă ceapa și un vârf de linguriță de chimion.

După aproximativ 2-3 minute se adaugă ardeii. Trebuie să reduceți focul!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Adăugați apoi usturoiul și ardeiul iute, în felii fine.

Continuați să amestecați, apoi adăugați puțină apă, ca să înăbușiți legumele.

shakshuka reteta
Shakshuka este un preparat delicios[Sursa foto: PixaBay]

Lăsați amestecul la foc mic până se înmoaie. Când ceapa si ardeiul se înmoaie, adăugați roșiile, un vârf de linguriță de piper, un vârf de linguriță de boia de ardei dulce, o linguriță de sare, apoi amestecați totul.

Lasați totul la fiert. Când observați că sosul s-a mai îngroșat, gustați și potriviți cantitatea de sare.

Spargeți ouăle direct în tigaie. Reduceți focul și acoperiți tigaia cu un capac, apoi așteptați să se coaguleze oul. Așteptați aproximativ 4 minute, apoi stingeți focul.

Albușul trebuie să fie foarte bine coagulat, iar gălbenușul trebuie să rămână moale. Presărați deasupra pătrunjel tocat fin sau brânză, după preferințe.

shakshuka reteta
Iată cum se prepară Shakshuka![Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rețeta pentru Macarons ca în patiseriile franțuzești! Iată pașii pentru celebrul desert!

Secrete de preparare

1.Dacă doriți ca sosul să fie mai dulce, puteți să adăugați 1 vârf de cuțit de zahăr sau chiar miere de albine.

2.Dacă ați ales să folosiți brânză, e bine să o presărați imediat după ce ați spart ouăle, ca să se poată topi.

3.Aveți grijă ca ouăle să fie foarte proaspete, gustul preparatului depinde de acest aspect.

4.Se pot folosi și alte condimente, pentru un gust exotic: 2-3 cuișoare, un vârf de cuțit de turmeric, boia iute, boia afumată etc.

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies