Alina Laufer a dezvăluit cum pregătește Shakshuka, o rețetă delicioasă pentru micul dejun.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 1 ardei roșu
- O conservă roșii în bulion (conservă mare)
- 2 lingurițe boia dulce
- 1 lingură chimion
- Jumătate linguriță de zahăr
Alina Laufer a pregătit o rețetă delicioasă, perfectă pentru micul dejun
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cum pregătește Alina Laufer Shakshuka în tigaie
Citește și: Chifteluțe în sos de roșii. Perfecte pentru o cină de familie, oferind o masă savuroasă și consistentă!
Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro
După ce a tăiat toate legumele, aceasta adaugă și ouăle deasupra, pentru a se găti direct cu ceapă și cu ardei, iar deasupra adaugă și brânza feta, peste care ornează cu pătrunjel. Acest fel de mâncare este gata în 5 minute și poate fi servită cu baghete prăjite. “De fiecare dată când mă uit în frigider găsesc ouă, în cămară am sosul de roșii gata pregătit, puteți să folosiți și bulion, dar roșiile decojite sunt o variantă mai bună am adăugat ceapă în tocător, o să pun și căței de usturoi, ardeii capia o să-i tăiem cubulețe. Ceapa noastră este mărunțită, așa că la plită o să începem să gătim Shakshuka noastră. Am adăugat puțin ulei de floarea-soarelui și ulei de măsline în tigaie, iar după ce ceapa s-a înmuiat puțin, este momentul să adăugăm ardeiul. Pentru că vreau legumele mele să se înmoaie cât mai repede, o să pun puțină sare. Întotdeauna, când adăugăm sare, legumele o să își lase apa mult mai repede. Acesta este un truc de bucătărie. În clipa în care ardeiul lăsat s-a înmuiat, putem trece mai departe și să adăugăm condimentele, roșiile decojite, zahărul, mai lăsăm aproximativ 5 minute la fiert până când roșiile s-au fiert foarte bine, la fel și ardeiul. Sosul este gata, așa că o să adăugăm ouăle direct în tigaie, în sos, punem capacul și lăsăm să fiarbă câteva minute, până când ouăle sunt făcute după preferința noastră. Mie-mi place întotdeauna să las galbenușul un pic mai moale. La sfârșit, când o să le mai dau 2-3 minute, adăugăm și măslinele, și brânzica feta. Shakshuka noastră este gata. Arată perfectă pentru oaspeți sau pentru cei ai casei. O să punem puțin pătrunjel deasupra atât pentru decor, cât și pentru prospețime, câteva felii de baghete pentru că mie-mi place pâinea. Aceasta este rețeta de Shakshuka. Vă rog să încercați, să-mi spuneți dacă v-a plăcut.”, a mai spus Alina Laufer.