Află din rândurile următoare care este rețeta de supă de găluște a mamei lui Mădălin Ionescu.
Mădălin Ionescu este extrem de fericit deoarece are o mamă gospodină și grijulie, care îl ajută pe el și pe soția sa atât cu copiii, cât și cu treburile casnice. Astfel, femeia gătește adesea pentru copiii și nepoții săi, iar potrivit informațiilor oferite de fiul său, mâncarea sa este cea mai gustoasă.
De data aceasta, mama lui Mădălin Ionescu a pregătit celebra sa supă de găluște, iar fiul său a profitat de această ocazie pentru a împărtăși rețeta cu urmăritorii săi din mediul online.
„ Astăzi o să vă prezinte una din piesele sale forte din bucătărie, care mi-a marcat copilăria: supa de găină de țară cu găluște. Secretul găluștelor mari și pufoase este foarte important. ”, a spus Mădălin Ionescu pe Facebook.
Rețeta de supă de găluște a mamei lui Mădălin Ionescu
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- un pui de țară;
- o legătură de pătrunjel;
- 4 morcovi;
- păstârnac;
- țelină;
- 2 ardei;
- 3 cepe;
- 3 cartofi;
- griș;
- 4 ouă.
„ Ouă obligatoriu la temperatura camerei. Dacă le-ați scos rece din frigider, trebuie neapărat să le puneți în apă călduță. Și acesta este un secret. Nu se fac pufoase găluștele. ”, a precizat mama lui Mădălin Ionescu.
Mod de preparare:
Mama lui Mădălin Ionescu a explicat, pas cu pas, modul de preparare al supei.
Procesul este unul destul de simplu, iar potrivit spuselor sale, rezultatul este unul de-a dreptul delicios.Conform informațiilor oferite de soacra Cristinei Șișcanu, prima dată trebuie să punem puiul la fiert timp de o jumătate de oră, după care îl spumăm și adăugăm legumele bine spălate și curățate, după 45 de minute – o oră, în funcție de cât de bătrână este găina.
„ Am luat spuma, iar acum punem ingredientele supei. Eu pun cartofi pentru Filip ca să putem să îi pasăm mâncarea. Le punem pe rând, întregi. Pun și ardei pentru că mi se pare mie că dau gust. Oricum le scoatem. Punem capacul să fiarbă înăbușit. Dăm focul potrivit. Așteptăm să fiarbă legumele, un clocot să dea, după care punem și cartofii. ”, a explicat soacra Cristinei Șișcanu.
După ce au fiert legumele, mama lui Mădălin Ionescu le scoate din supă, cu tot cu carne, astfel încât să rămână o zeamă limpede și pregătește găluștele.
„ Separăm albușurile de gălbenușuri. Bat albușurile separat pentru a ieși găluștele pufoase. Bat albușurile mult și apoi gălbenușurile. Bat și gălbenușurile separat, după care le pun în albușuri, mixând în continuare. Un praf de sare. Punem în ploaie grișul, în jur de 250-280 de grame. ”, a explicat mama lui Mădălin Ionescu.
După ce a pregătit găluștele, soacra Cristinei Șișcanu le-a pus cu grijă în supă, folosind o lingură.
„ După ce ai pus găluștele, trebuie să pui pe deasupra puțină apă rece pentru a-și configura forma. După care, în finalizare, se pune pătrunjelul, se gustă. ”, a mai spus mama lui Mădălin Ionescu.