Un profesor de chimie a realizat un infografic prin care arata ingredientele banalului ruj pe care multe femei il folosesc zilnic.
Compozitia produsului cosmetic difera in functie de culoare si stralucire, dar si de firma care le produce. Dar exista anumite ingrediente care sunt folosite in orice ruj, spune profesorul Andy Brunning, conform Daily Mail.
Culoarea rosie a rujului este data de mici gandacei zdrobiti, care se gasesc de obicei pe cactusi. Insectele sunt fierte in amoniac sau in solutie de carbonat de sodiu.
Amestecul este apoi filtrat si se adauga sulfat hidratat de aluminiu si potasiu. Culoarea rezultata se numeste rosu carmin.
Unele rujuri care rezista mai mult timp pe buze au in compozitie un chimical numit eosin. De obicei, acest ingredient confera rujului si o culoare mai inchisa.
Pigmentii sau vopseaua folosita pentru a da culoare rujului reprezinta doar 5% din compozitia lui.
Variantele roz au dioxid de titaniu, un compus alb, care dilueaza pigmentul rosu.
Capsaicina, un ingredient care provine din ardeiul iute, este folosit in ruj pentru a se obtine o usoara inflamare a buzelor, care vor capata astfel mai mult volum. Uleiul de ricin si ceara formeaza baza acestui produs, fiind esentiale pentru structura si forma lui.
De multe ori este folosita ceara de albine, dar si lanolina, care este o substanta secretata de glandele oilor.
Sursa: wowbiz.ro
Compozitia produsului cosmetic difera in functie de culoare si stralucire, dar si de firma care le produce. Dar exista anumite ingrediente care sunt folosite in orice ruj, spune profesorul Andy Brunning, conform Daily Mail.
Culoarea rosie a rujului este data de mici gandacei zdrobiti, care se gasesc de obicei pe cactusi. Insectele sunt fierte in amoniac sau in solutie de carbonat de sodiu.
Amestecul este apoi filtrat si se adauga sulfat hidratat de aluminiu si potasiu. Culoarea rezultata se numeste rosu carmin.
Unele rujuri care rezista mai mult timp pe buze au in compozitie un chimical numit eosin. De obicei, acest ingredient confera rujului si o culoare mai inchisa.
Pigmentii sau vopseaua folosita pentru a da culoare rujului reprezinta doar 5% din compozitia lui. Variantele roz au dioxid de titaniu, un compus alb, care dilueaza pigmentul rosu.
Capsaicina, un ingredient care provine din ardeiul iute, este folosit in ruj pentru a se obtine o usoara inflamare a buzelor, care vor capata astfel mai mult volum. Uleiul de ricin si ceara formeaza baza acestui produs, fiind esentiale pentru structura si forma lui.
De multe ori este folosita ceara de albine, dar si lanolina, care este o substanta secretata de glandele oilor.
Sursa:
wowbiz.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro