Rinichii au un rol esential in mentinerea sanatatii organismului. Ei sunt cei care filtreaza sangele si elimina prin urina substantle inutile sau daunatoare, rezultate in urma proceselor metabolice sau luate din mediul exterior. De aceea, rinichii trebuie curatati periodic, pentru o buna functionare. Si o putem face foarte simplu, prin consumul unor sucuri speciale din fructe si legume.
Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie si gemoterapie, ne spune ce sucuri sunt recomandate pentru ameliorarea activitatii renale.
Modul de viata din zilele noastre reprezinta o adevarata provocare pentru functia rinichilor de depurare a organismului. Alimentele sunt tot mai aditivate cu potentiatori de arome, gust si diferiti conservanti, aerul e din ce in ce mai poluat, iar somnul – dezordonat. Toate acestea impovareaza activitatea rinichilor, organele pereche responsabile de eliminarea substantelor nefolositoare si/sau nocive. Tocmai de aceea, atunci cand rinichii sunt supralicitati, iar „munca” lor este incetinita, ne confruntam cu deficit de energie, retentie de apa si hipertensiune arteriala.
Un trio magnific: morcovi, castraveti si ridiche neagra
Pentru sustinerea functiei renale, dar si pentru prevenirea si combaterea diverselor afectiuni ale intregului aparat urinar, specialistii ne indeamna sa apelam la proprietatile diuretice si antiiflamatorii ale sucului de castravete, in combinatie cu cel de morcov si ridiche neagra. „Infectiile, litiaza si alte probleme ce tin de sistemul renal pot fi ameliorate prin consumul a cate 200 ml de suc de castravete, morcovi si ridiche neagra, separat sau in combinatii, preferabil pe stomacul gol, in cure de
Alte sucuri purificatoare
Eficiente in redresarea activitatii renale sunt si sucurile de telina si patrunjel, mai ales in zilele calde.
Atentie la deshidratare
Consumul sucurilor sus-mentionate sunt favorabile sanatatii in general si rinichilor in paticular si datorita faptului ca participa la completarea aportului de lichide necesare organismului. Hidratarea deficitara este unul din cei mai de temut inamici ai rinichilor, intrucat determina formarea calculilor renali, adica a pietrelor la rinichi, care la randul lor cresc riscul de aparitie a bolii cronice de rinichi.
Sursa: slabsaugras.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro