Autoritățile au decis carantinarea municipiului Sibiu, după ce numărul de cazuri de coronavirus a crescut substanțial în ultimele 14 zile.
Un nou oraș a intrat în carantină, după explozia de infectări cu Covid-19. Intrările și ieșirile din Sibiu sunt deja blocate de filtrele de poliție.
Oamenii legii opresc toate mașinile și sunt lăsați să plece doar șoferii care au o declarație pe proprie răspundere, pe care să fie trecut un motiv întemeiat de deplasare.
Citeste si: Prof. dr. Adrian Streinu Cercel despre stoparea virusului: "Văd că nu se vorbeşte deloc..."
Filtre la intrarea în localități
Oamenii legii au organziat filtre încă de la ora 5 dimineața, iar aceste acțiuni vor fi efectuate și în următoarele 14 zile, atât în Sibiu, cât și în localitățile Cisnădie, Tălmaciu și Șelimbăr.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sibiul a depășit rata de infectare cu coronavirus de 8,32 la mia de locuitori, astfel că era o chestiune de timp până la declararea carantinării zonei.
Citeste si: Medicul Tudor Ciuhodaru, despre Crăciunul pe timp de pandemie: "Este singura opțiune sănătoasă..."
Mall-urile și magazinele se vor închide la ora 20.00, iar activitățile religioase se vor desfășura numai în spații deschise pe durata carantinei.
Spitalul din Sibiu nu are oxigen suficient pentru pacienții internați cu Covid-19
O altă situație dramatică a ieșit la iveală.
Potrivit jurnaliștilor locali, Spitalul Județean de Urgență Sibiu, cea mai mare unitate medicală a județului, nu mai are suficient oxigen pentru pacienții care au nevoie de un astfel de tratament.O investigație făcută de publicația locală Turnul Sfatului arată că spitalul se confruntă cu o mare problemă, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus – lipsa oxigenului pentru pacienți.
„De vreo două săptămâni «bipăie» ventilatoarele non-stop, din cauză că nu au oxigen furnizat la presiunea necesară.
Ventilatoarele au nevoie de o presiune de trei bari, presiune pe care noi nu o avem în instalații, deci pacienții noștri nu sunt oxigenați. Degeaba eu setez aparatul să furnizeze 100%, când aparatul îmi zice «am doar 28%»”, declară un asistent medical.