Este un aliment bogat in nutrienti esentiali (proteine de foarte buna calitate, calciu, alte minerale si vitamine) si are un continut caloric moderat.
Includerea iaurtului in alimentatia de zi cu zi are efecte pozitive si asupra circumferintei taliei, care este mai redusa in cazul persoanelor care il consuma regulat (de 4 – 5 ori pe saptamâna). Efectele benefice ale consumului de iaurt in scaderea riscului de exces ponderal reies si din concluzia unei analize complexe, realizate pe baza mai multor studii internationale.
Consumul regulat de iaurt, ca parte a unei alimentatii echilibrate, este benefic si in privinta aparitiei altor afectiuni metabolice.
Rezultatele unor studii care au investigat influenta dietei in raport cu o serie de probleme de sanatate au aratat ca un consum regulat de iaurt (de 4 – 5 ori pe saptamâna) poate reduce cu 28% riscul aparitiei diabetului de tip 2.4
sursa: Gandul.info
Includerea iaurtului in alimentatia de zi cu zi are efecte pozitive si asupra circumferintei taliei, care este mai redusa in cazul persoanelor care il consuma regulat (de 4 – 5 ori pe saptamâna).
Efectele benefice ale consumului de iaurt in scaderea riscului de exces ponderal reies si din concluzia unei analize complexe, realizate pe baza mai multor studii internationale.
Consumul regulat de iaurt, ca parte a unei alimentatii echilibrate, este benefic si in privinta aparitiei altor afectiuni metabolice. Rezultatele unor studii care au investigat influenta dietei in raport cu o serie de probleme de sanatate au aratat ca un consum regulat de iaurt (de 4 – 5 ori pe saptamâna) poate reduce cu 28% riscul aparitiei diabetului de tip 2.4
sursa:
Gandul.info Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro