Sigur nu stiai asta! Cand apa poate fi mortala

Sigur nu stiai asta! Cand apa poate fi mortala
Sigur nu stiai asta! Cand apa poate fi mortala

Orice substanta, daca este consumata in exces, duce la deces, scrie Compound Chem.

Testele LD50, cele in care se stabileste doza letala pentru 50% dintre animalele din grupul de test, nu sunt tocmai exacte, insa ne dau informatii pretioase legate de toxicitatea unei substante. De exemplu, un om care are o greutate de 75 de kilograme poate muri daca va consuma 6 litri de apa odata, din cauza hiponatremie (intoxicare cu apa).

Ceea ce trebuie inteles in legatura cu testele LD50 este faptul ca ele se fac pe animale, in special sobolani de laborator, si ele nu sunt 100% concludente, insa ajuta prin oferirea unor informatii orientative.



Situatia poate fi diferita de la om la om, dar un lucru trebuie inteles: excesele pot duc la deces. De exemplu, pentru o persoana normala, o doza zilnica de 6 litri de apa poate fi mortala, sau una de 585 de ml de alcool concentratie 40%.

Unele substante sunt toxice in catitati foarte mici, precum este ricinul, mortal la 1.78 mg, iar altele in cantitati foarte mari, precum este cafeaua.
Tine minte: doza face otrava.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa: secretele.com



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies