Sigur nu stiai asta! Uite ce semnifica lumina pe care o iei in noapte de Paste!

Sigur nu stiai asta! Uite ce semnifica lumina pe care o iei in noapte de Paste!
Sigur nu stiai asta! Uite ce semnifica lumina pe care o iei in noapte de Paste!

Probabil te-ai intrebat si tu pana acum ce semnifica lumina pe care o iei in noaptea de Paste.

 

"Invierea Mantuitorului Hristos este izvorul luminii vesnice care se revarsa peste intregul univers din Trupul lui Hristos cel inviat din morţi. Hristos Mantuitorul patrunde pana la temeliile iadului si umple toata faptura cu lumina Sa necreata, cu harul dumnezeiesc care radiaza din Dumnezeu din vesnicie. Aceasta lumina strapunge moartea si intunericul veacurilor cauzat de pacat si de instrainare de Dumnezeu. Dumnezeu este de nepatruns in fiinţa Sa, dar lumina necreata pe care o raspandeste in mod firesc in lume este accesibila oamenilor curaţiţi de pacat si deschisi la iubirea lui Dumnezeu.
Lumina care s-a revarsat din mormantul lui Hristos Dumnezeu nu se daruieste doar Bisericii, ci intregii lumi, de aceea slujba Invierii se face afara din Biserica: „Acum toate s-au umplut de lumina si cerul si pamantul si cele dedesubt” spune un tropar al Invierii.
Crestinii iau lumina Invierii si suflete si lumina vazuta din jertfa lumanarilor ca simbol si prezenţa a luminii nevazute in lume, adica a lui Hristos care a zis: „Eu sunt lumina lumii”.
Lumina Invierii trebuie pastrata cu infiorare si rugaciune in suflet si raspandita prin fapte bune si smerenie in jurul nostru, pentru ca noi sa devenim oameni ai Invierii.", spune Pr. Ioan Istrati.
Sursa

"Invierea Mantuitorului Hristos este izvorul luminii vesnice care se revarsa peste intregul univers din Trupul lui Hristos cel inviat din morţi. Hristos Mantuitorul patrunde pana la temeliile iadului si umple toata faptura cu lumina Sa necreata, cu harul dumnezeiesc care radiaza din Dumnezeu din vesnicie.

Aceasta lumina strapunge moartea si intunericul veacurilor cauzat de pacat si de instrainare de Dumnezeu. Dumnezeu este de nepatruns in fiinţa Sa, dar lumina necreata pe care o raspandeste in mod firesc in lume este accesibila oamenilor curaţiţi de pacat si deschisi la iubirea lui Dumnezeu.Lumina care s-a revarsat din mormantul lui Hristos Dumnezeu nu se daruieste doar Bisericii, ci intregii lumi, de aceea slujba Invierii se face afara din Biserica: „Acum toate s-au umplut de lumina si cerul si pamantul si cele dedesubt” spune un tropar al Invierii.


Crestinii iau lumina Invierii si suflete si lumina vazuta din jertfa lumanarilor ca simbol si prezenţa a luminii nevazute in lume, adica a lui Hristos care a zis: „Eu sunt lumina lumii”.Lumina Invierii trebuie pastrata cu infiorare si rugaciune in suflet si raspandita prin fapte bune si smerenie in jurul nostru, pentru ca noi sa devenim oameni ai Invierii.", spune Pr. Ioan Istrati.

Sursa

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Asigurările pe care le-a făcut Adrian Minune familiei sale, în cazul în care artistului i s-ar întâmpla ceva. “E totul în regulă.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies