In sezonul de toamna, poti cumpara mere proaspete, cultivate in gradina si nu importate, gasesti o varietate de soiuri la preturi accesibile.
Indiferent de unde provin, merele ar trebui sa fie intotdeauna curatate inainte de consumare. La fel ca orice alt fruct sau leguma, pot fi contaminate cu bacterii din sol, apa si alte surse externe. Spala bine cu apa, apoi usuca fiecare mar cu un prosop de hartie. Daca le tai sau cureti de coaja, se mananca in maxim doua ore, in caz contrar isi vor schimba culoarea.
Merele se tin preferabil in lada speciala din frigider, dar separat de alte fructe si legume. Elibereaza in mod natural gaz de etilena, care pot deteriora mai rapid alte produse proaspete (salata sau kiwi, de exemplu). Le poti tine si la temperatura camerei, dar isi vor pierde proprietatile in cateva zile. Apa se va elimina si coaja nu va mai ramane tare. In schimb, daca le tii la temperaturi scazute si umiditate crescuta, acest proces se va incetini si le vei putea consuma pentru o perioada mai indelungata.
Temperatura ideala este intre -1 si 0 grade Celsius, pe un raft inferior din frigider, unde aerul circula mai bine.
Daca ai loc in congelator, spala si sterge de apa cateva mere intregi, apoi scoate-le miezul folosind o ustensila pentru eliminarea cotorului. Nu taia in bucati si nu le decoji, ci pune-le intregi in pungi de plastic resigilabile. Cand vrei sa le folosesti, clateste cu apa si curata coaja.
Merele congelate pot fi utilizate apoi pentru gatit, deserturi ce nu necesita coacere sau cocktailuri cu fructe. Daca vrei sa le pastrezi la congelator iar apoi sa le adaugi in placinte, trebuie sa pregatesti un sirop cu zahar si lamaie sau sa le amesteci cu acid ascorbic (vitamina C) si indulcitori artificiali.
Sursa: Curademiere.ro
Indiferent de unde provin, merele ar trebui sa fie intotdeauna curatate inainte de consumare.
La fel ca orice alt fruct sau leguma, pot fi contaminate cu bacterii din sol, apa si alte surse externe. Spala bine cu apa, apoi usuca fiecare mar cu un prosop de hartie. Daca le tai sau cureti de coaja, se mananca in maxim doua ore, in caz contrar isi vor schimba culoarea.
Merele se tin preferabil in lada speciala din frigider, dar separat de alte fructe si legume.
Elibereaza in mod natural gaz de etilena, care pot deteriora mai rapid alte produse proaspete (salata sau kiwi, de exemplu). Le poti tine si la temperatura camerei, dar isi vor pierde proprietatile in cateva zile. Apa se va elimina si coaja nu va mai ramane tare. In schimb, daca le tii la temperaturi scazute si umiditate crescuta, acest proces se va incetini si le vei putea consuma pentru o perioada mai indelungata.
Temperatura ideala este intre -1 si 0 grade Celsius, pe un raft inferior din frigider, unde aerul circula mai bine.
Daca ai loc in congelator, spala si sterge de apa cateva mere intregi, apoi scoate-le miezul folosind o ustensila pentru eliminarea cotorului. Nu taia in bucati si nu le decoji, ci pune-le intregi in pungi de plastic resigilabile. Cand vrei sa le folosesti, clateste cu apa si curata coaja.
Merele congelate pot fi utilizate apoi pentru gatit, deserturi ce nu necesita coacere sau cocktailuri cu fructe. Daca vrei sa le pastrezi la congelator iar apoi sa le adaugi in placinte, trebuie sa pregatesti un sirop cu zahar si lamaie sau sa le amesteci cu acid ascorbic (vitamina C) si indulcitori artificiali.
Sursa:
Curademiere.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro