Sigur nu stiai asta! Uite de ce ti se crapa buzele!

Sigur nu stiai asta! Uite de ce ti se crapa buzele!
Sigur nu stiai asta! Uite de ce ti se crapa buzele!

Senzatia de buze crapate este printre cele mai neplacute, de la senzatia incorfontabila de uscaciune, piele descuamata si in cele mai rele cazuri sangerari.

 

Buzele nu au glande sudoripare care sa furnizele umiditate sau peri care sa previna agresiunea soarelui. Acest fapt poate explica de ce buzele sunt mult mai crapate iarna sau dupa o zi la piscina. Vantul in exces, lipsa umezelii din aer si razele UV pot cauza pierderea umiditatii din buze.
Uneori, craparea buzelor poate fi efectul actiunilor oamenilor, de exemplu atunci cand avem nasul infundat si dormim cu gura deschisa, acestea se crapa din cauza evaporarii umiditatii din buze.
Umezirea buzelor cu saliva poate inrautati situatia, poate suna ciudat, dar in timp ce saliva se evapora atrage dupa sine umezeala si caldura din buze, acestea ramanand mult mai crapate decat inainte.
sursa

Buzele nu au glande sudoripare care sa furnizele umiditate sau peri care sa previna agresiunea soarelui. Acest fapt poate explica de ce buzele sunt mult mai crapate iarna sau dupa o zi la piscina.

Vantul in exces, lipsa umezelii din aer si razele UV pot cauza pierderea umiditatii din buze.

Uneori, craparea buzelor poate fi efectul actiunilor oamenilor, de exemplu atunci cand avem nasul infundat si dormim cu gura deschisa, acestea se crapa din cauza evaporarii umiditatii din buze. Umezirea buzelor cu saliva poate inrautati situatia, poate suna ciudat, dar in timp ce saliva se evapora atrage dupa sine umezeala si caldura din buze, acestea ramanand mult mai crapate decat inainte.


sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

5 zodii ale căror relații se îmbunătățesc semnificativ în octombrie 2024

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Horoscop zilnic, 26 septembrie 2024: O zodie se confruntă cu probleme în plan financiar. Trebuie să înceapă să economisească

Dana Rogoz, dezvăluiri din viața de familie! Cum reușește actrița să păstreze flacăra iubirii aprinsă cu soțul său? „Ne-am dat seama că și pentru mine și pentru Radu contează foarte mult.”

Giuly, ceartă aprigă cu Bianca: "Ești falsă!" Robert intervine și o pune la punct pe iubita lui. Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies