Conform statisticilor, aproximativ 60% din populatia Globului sufera cel putin o data in viata de sindromul vorbitului in somn.
Desi oricine poate experimenta vorbitul in somn, acesta poate fi genetic si tinde sa apara mai mult la barbati si copii, potrivit statisticilor. Privarea de somn, consumul de alcool si droguri, febra, stresul, anxietatea si depresia sunt factori care pot conduce catre episoade ale vorbitului in somn, scrie CSID, citat de Mediafax.
Continutul vorbitului in somn poate fi complet nesemnificativ si irational, dar cu toate acestea, poate fi de asemenea, legat de experientele din timpul zilei trecute sau prezente.
Decodarea poate fi imposibila si de cele mai multe ori, total inutila.
Vorbitul pe timp de noapte poate cauza oboseala a doua zi, dar nu este, in general, un motiv de ingrijorare.
Sursa
Desi oricine poate experimenta vorbitul in somn, acesta poate fi genetic si tinde sa apara mai mult la barbati si copii, potrivit statisticilor.
Privarea de somn, consumul de alcool si droguri, febra, stresul, anxietatea si depresia sunt factori care pot conduce catre episoade ale vorbitului in somn, scrie CSID, citat de Mediafax.
Continutul vorbitului in somn poate fi complet nesemnificativ si irational, dar cu toate acestea, poate fi de asemenea, legat de experientele din timpul zilei trecute sau prezente. Decodarea poate fi imposibila si de cele mai multe ori, total inutila.
Vorbitul pe timp de noapte poate cauza oboseala a doua zi, dar nu este, in general, un motiv de ingrijorare.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro