Silueta dreptunghi: 5 trucuri de stil 

Silueta dreptunghi: 5 trucuri de stil 
Silueta dreptunghi: 5 trucuri de stil 

Femeile cu siluetă dreptunghi au adesea senzația că formele lor sunt aproape inexistente, însă un astfel de corp are marele avantaj că nu are mari surplusuri de grăsime, iar mușchii sunt în general tonifiați.

Mai mult, ultimii ani a adus o nouă tendință pe podiumurile de modă, astfel că au fost promovate tot mai multe modele cu siluetă dreptunghi. Dar ce înseamnă de fapt o siluetă dreptunghi și cum o pui în valoare prin trucuri de stil? 

Silueta dreptunghi este cea care dimensiuni asemănătoare de la nivelul umerilor și până la nivelul șoldurilor, cu o talie care nu este foarte bine conturată, dar în general cu picioare lungi, perfecte pentru a fi evidențiate în tinutele de zi cu zi.

Dacă și tu ai o astfel de construcție a corpului, trebuie să scoți în evidență extremitățile. Concret, accentul outfiturilor tale va cădea fie în partea de sus, pe gât, piept, umeri și bust, fie în zona picioarelor. 

Iată 5 trucuri de stil care te vor pune în valoare dacă ai siluetă dreptunghi:

Evidențiază talia prin croiala hainelor, nu purta curele  

Așa cum spuneam, talia este aproape inexistentă, motiv pentru care o poți evidenția cu ajutorul hainelor pe care le porți.

Curelele sau centurile nu sunt tocmai un element care să te avantajeze, în schimb o fustă plisată, până la genunchi, care are talie înaltă, te va scoate din anonimat. Poart-o cu o cămașă albă din bumbac sau cu una din denim, ridică-i gulerul și adaugă fie o pereche de cercei mari, fie un colier masiv. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Pentru a alungi și mai mult silueta, o pereche de pantofi cu toc sunt ideali în acest caz. Dacă nu ești adepta tocurilor, atunci înlocuiește-le cu balerini cu vârf ascuțit, care creează impresia de picioare lungi. 

Fuste și rochii care să-ți lase picioarele la vedere

La capitolul picioare, lucrurile sunt simple. Pune-le în evidență cât poți de mult. În general, femeile care au silueta dreptunghi au picioare lungi și glezne subțiri, ceea ce le permite să creeze vizual un corp foarte bine proporționat.

Poartă rochii scurte de seară, de tip baby-doll sau rochii de zi cu croială A line, nu mai lungi de linia genunchilor. În funcție de preferințele tale, poți opta și pentru fuste sau rochii mini. 

Poartă pantaloni cu talie înaltă

În ceea ce privește pantalonii, pentru tine sunt perfecte costumele din două piese cu croială clasică, masculină. Poartă pantaloni cu talie înaltă, ușor conici, dar nu mulați pe corp și un blazer cu croială ușor cambrată, dar care să depășească linia șoldurilor.

Pun un top pe sub sacou, pe care îl vei băga în pantaloni, evidențiind astfel talia înaltă și creând efect de subțiere în zona mijlocului. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Accesorii statement în partea de sus a corpului 

Fie că porți o cămașă sau o rochie, accesorizează outfitul cu accesorii mari, statement. Un colier care să acopere pieptul sau o pereche de cercei masivi îți vor oferi un aer elegant și feminin și vor umple partea de sus a corpului, într-un echilibru perfect al siluetei dreptunghi. 

Linii verticale în ținute

Un alt truc la care poți să apelezi sunt liniile verticale.

Recomandate în special minionelor pentru că alungesc silueta, în cazul celei dreptunghi au rolul precis de a crea simetrie corpului, astfel încât zona umerilor să nu pară prea mică față de șolduri sau soldurile prea înguste față de partea de sus. 

Nu uita că hainele se aleg în funcție de siluetă, în cazul tău dreptunghi, dar și ținând cont de personalitate, de gusturi și de preferințele fiecăruia. Adaptează-ți piesele vestimentare astfel încât să reușești să-ți armonizezi formele corpului și să porți în același timp tot ce-ți place și consideri că te reprezintă. 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies