Silvana Riciu adora sa gateasca si isi rasfata cei doi copii, pe Andrada si pe Luca, cu preparate delicioase. Cantareata de muzica populara nu gateste doar mancare, ci si deserturi.
Silvana Riciu a facut, zilele trecute, o budinca delicioasa cu branza de vaci si bezea. Desi a facut o tava imensa, prajitura s-a ras in doar cateva ore!
Cantareata de muzica populara ne-a dat reteta ei.
“Se pun intr-un bol mic (cu 30 de minute inainte de prepararea desertului) 250 stafide aurii si se adauga peste ele lapte cat sa le cuprinde (cca 150 ml) si jumatate de sticluta esenta de rom Coseli.
Apoi 300 g paste (spirale) fierte si scurse se amesteca intr-un bol mare cu 500-600 gr branza de vaci grasa, 500-600 gr smantana grasa (peste 20%), o esenta de vanilie (Coseli) si 2 esente de lamaie Coseli (esentele Coseli sunt cele mai concentrate din cate exista pe piata), zahar vanilat (2 pliculete), 18 linguri de zahar (sau mai multe, dupa gust), 6 galbenusuri, stafidele pe care le scoateti de la inmuiat din lapte si 100 g unt topit (din care se ia putin pentru a se unge vasul de
Se toarna tot acest amestec intr-un vas de yena si se baga la cuptor la 180 grade. Se lasa pana se rumeneste putin. Intre timp se pregateste spuma de ou (din cele 6 albusuri ramase plus inca 4- 6 albusuri de la alte oua in functie de cat de multa bezea vreti sa aveti si in functie de cat de incapator e vasul), plus zahar pudra dupa gust. Se bat albusurile spuma. Se scoate tava de la copt si se toarna spuma de ou deasupra. Se niveleaza si se baga iar la cuptor sa se rumeneasca.
Este foarte buna si calda si rece. Cand este calda este mai moale si foarte imbietoare incat nu te poti abtine sa nu mananci pe saturate. Fiind cantitate mare iti va ramane sigur sa mananci si rece, iar atunci se portioneaza mai usor ramanand compacta. Aromele sunt parca mai stabile si le simti mai bine.
Este cea mai buna budinca pe care am mancat-o vreodata. Spor la treaba si pofta buna!”, spune artista.