Cu siguranță multe adolescente optează pentru pensat, deoarece este o procedură mai rapidă, care durează în general 20-25 de minute și care oferă o formă mai frumoasă a sprâncenelor, care încadrează corect chipul.
Dacă îți dorești să ieși din zona de confort și să începi să optezi pentru stilizarea sprâncenelor, aici ai toate informațiile de care ai nevoie. Iată în ce constă și cât de importantă este!
Sprâncenele îți pot influenta forma fetei, iar uneori, din păcate, nu într-un mod pozitiv. Din acest motiv este indicat sa mergi întotdeauna la un specialist care sa te ajute sa obții forma potrivita.
Stilizarea sprâncenelor durează între 30 și 40 de minute, în funcție de plantația sprâncenelor clientei și obiectivele de frumusețe stabilite de comun acord.
Citeste si: Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural
Ce te așteaptă la prima ședința de stilizare a sprâncenelor
Pentru început se demachiază sprâncenele și se observă plantația și forma sprâncenelor, sub lupă, la lumină rece.
Se stabilește obiectivul pe termen lung, se vrea recuperarea sprâncenelor care au avut de suferit de pe urma pensatului excesiv, să le îngroșăm, să obținem altă formă sau să le întreținem.
Se realizează pensatul propriu-zis care se realizează sub lupă, la lumină rece, smulgându-se fiecare fir de păr în plus față de forma finală imaginată.
Pe lângă fire de păr se îndepărtează și puful, astfel încât sprânceana să iasă în evidență cu noua ei formă.După ce s-a ajuns la forma obținută, se discută despre firele de păr care au fost lăsate intenționat și care sunt pașii parcurși pentru obținerea formei finale.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Clientele pot alege să își vopsească sprâncenele, deoarece există produse speciale care pigmentează foarte bine.
Citeste si: 2 Culori de păr care se poartă în vara lui 2022
Ce a spus Elena Copăceanu, specialist în dermopigmentare
În cadrul emisiunii TV ,,Dimineața cu noi”, Elena Copăceanu, specialist în dermopigmentare, a spus care este părerea ei în legătură cu pensatul și ce se va întâmpla dacă vei face asta într-un mod excesiv.
,,Adolescentele chiar trebuie să aleagă cu grijă tehnicianul care urmează să le penseze sprâncenele, e o decizie foarte importantă, deoarece poate fi una ireversibilă. Dacă te-ai pensat excesiv, e posibil ca sprâncenele să nu mai crească, și atunci, bineînțeles, ai nevoie de dermopigmentare. Știm, avem problema asta cu mamele noastre, care într-adevăr au prins alte vremuri și s-au pensat excesiv, acum majoritatea vin la dermopigmentare ”,
Ea a mai spus că nu și-ar dori ca și adolescentele să vină la dermopigmentare, iar din acest motiv este foarte important să se penseze corect, iar pașii sunt foarte simpli.
,,Nu aș vrea acest lucru și pentru adolescente, de asta este foarte important să se penseze corect. Pașii sunt foarte simpli, de altfel, trebuie să aleagă cu grijă tehnicianul și trebuie să aleagă o formă cât mai naturală. De fapt, simplitatea este cea care se poartă și o să se poarte întotdeauna”, a mai declarat ea.
Elena Copăceanu consideră că sprâncenele subțiri nu avantajează pe nimeni și în majoritatea cazurilor femeilor cu sprâncenele subțiri se merge pe dermopigmentare.
,,Sprâncenele subțiri nu avantajează pe nimeni, în majoritatea cazurilor femeilor cu sprâncene subțiri se merge pe dermopigmentare. Eu personal lucrez în micropigmentarea fir cu fir, care creează un aspect foarte natural, iar pentru sprâncenele groase, se poartă, dar nu în toate cazurile avantajează, și atunci, sigur că este nevoie de o stilizare, în funcție de forma feței, a ochilor, a pomeților”, a mai spus Elena Copăceanu.
Citeste si: Cum să ai părul frumos și sănătos în timpul verii
Ce a spus Elena Copăceanu despre micropigmentare
Specialistul în dermopigmentare a spus că micropigmentarea este o procedură pe care o iubește și este o procedură foarte naturală de reconstrucție a sprâncenelor.
,,Micropigmentarea esre procedura pe care eu o iubesc, dar e o procedură foarte naturală de reconstrucție a sprâncenelor naturale, pe când la tatuajul clasic, rezistă toată viața, dar nu te puteai bucura de el tocmai pentru că își modifică culoarea. Micropigmentarea poate rezista un an sau doi, în funcție de tenul clientei”, a mai adăugat Elena Copăceanu.