Simptome neobisnuite ale cancerului la san. Poti sa ai boala si sa o confunzi cu altceva

Simptome neobisnuite ale cancerului la san. Poti sa ai boala si sa o confunzi cu altceva
Simptome neobisnuite ale cancerului la san. Poti sa ai boala si sa o confunzi cu altceva

Cancerul de sân este, în acest moment, cea mai răspândită formă de cancer la femei atât în ţara noastră, cât şi la nivel internaţional.

Un alt semn mai puţin obişnuit este o secreţie mamelonară care apare din senin; acesta este un simptom destul de des acuzat. Dacă apare doar atunci când mamelonul este presat şi este prezentă la ambii sâni, iar culoarea este albă, verzuie sau maronie, de obicei nu este vorba despre cancer de sân. Însă atunci când apare de la sine, de la un singur mamelon şi este de culoare sângerie sau transparentă poate fi un simptom de cancer de sân.

Alte simptome neobişnuite ale cancerului de sân sunt durerea de sân, în special la femeile vârstnice (peste 50 de ani). La o femeie aflată în perioada postmenopauză, durerea este mai puţin comună, iar cea prezentă într-un singur loc trebuie să fie evaluată (apare în urma proliferării cancerului). Un alt simptom neobişnuit este descuamarea sau modificarea în culoare a mamelonului şi a complexului areolei (inelul colorat din jurul mamelonului).

Cancerul poate să aibă originea în mamelon. Dacă descuamarea şi iritaţia implică mamelonul şi nu complexul areolei, trebuie tratată cu seriozitate. Mamelonul va avea un aspect roşu sau movuliu, nu va arăta normal. Este vorba de fapt de celulele canceroase care invadează mamelonul ce determină un aspect diferit al pielii (dacă este vorba despre cancer de sân).

Citeste continuarea pe pagina 3 >>>



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Jurnalista din Romania bolnava de cancer, scrisoare dramatica

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies