Simptomele Diabetului. Tot ce trebuie sa stii ca sa iei masurile necesare

Simptomele Diabetului. Tot ce trebuie sa stii ca sa iei masurile necesare

Afla cat mai multe despre simptomele diabetului zaharat.

Daca prezinti oricare dintre urmatoarele simptome, adreseaza-te  medicului si fa-ti o programare pentru a verifica nivelul de glucoza din sange.

Cresterea setei& urinarea- Cand nivelul de glucoza din sange creste, rinichii incearca sa-l filtreze din sange. Atunci cand exista prea multa glucoza in sange, rinichii nu pot tine pasul. Excesul de glucoza este excretat in urina impreuna cu fluidele din corpul tau. Acest lucru duce la urinare mai frecventa, organismul incearcand sa expulzeze glucoza. In felul asta ai devenit cronic deshidratata si nevoia de a bea mai multa apa creste.

Cresterea foamei- Corpul tau are nevoie de  insulina  pentru a extrage glucoza in celule. Cand ai lipsa de insulina, organismul nu poate stoca glucoza in celule. Celulele au nevoie de glucoza pentru energie.

Pentru ca nu are stocata glucoza, corpul tau nu are energia de care are nevoie. Acest lucru se traduce intr-o senzatie de foame marita, in incercarea organismului de a creste numarul de calorii pentru a avea energie.

Slăbiciune şi oboseală- Slabiciunea si oboseala sunt un rezultat al incapacitatii organismului de a utiliza in mod corespunzator energia (glucoza). Fara a fi capabil de a trage glucoza in celule, organismul nu are cantitatea adecvata de energie pentru a functiona optim. Acest lucru duce la oboseala si slabiciune.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Furnicaturi sau amorteala- Furnicaturi sau amorteala, altfel cunoscute sub numele de neuropatie diabetica, reprezinta deteriorarea nervilor care apare ca o complicatie a nivelului de glucoza din sange. Atunci cand nivelul de glucoza din sange este ridicat, se intersecteaza cu semnalele transmise de nervi.

In plus, peretii vaselor de sange mici sunt slabite. Acest lucru se intampla de obicei la nivelul extremitatilor ultraperiferice, incepand cu picioarele.

Vederea incetosata- Un alt domeniu care este extrem de sensibil  la efectele glucozei din sange sunt ochii. Retina ochiului se poate umfla si isi poate schimba forma, cauzand ca vederea sa fie neclara.
Rani care se vindeca incet- Intr-un studiu de la Universitatea din Warwick, cercetatorii au descoperit ca receptori care recunosc infectia devin "orbi" atunci cand nivelurile de glucoza cresc  in sange.Cresterea de glucoza inhiba in mod eficient procesul de lucru normal al sistemului imunitar.

Infectii frecvente- Similar cu vindecarea lenta, infectiile frecvente sunt un alt simptom provocat de nivelurile crescute de glucoza din sange. Un raspuns imun incetinit poate duce la un risc crescut de infectii frecvente.  

Pielea uscata sau tare, senzatie de mancarime- Corpul tau este format din 50% -78% apa. Datorita frecventei urinarii si starea perpetua de sete, pielea incepe sa se usuce.

Iritabilitate- Te-ai simtit vreodata obosita si infometata? Poti spune probabil ca nu ai fost in cea mai buna starea de spirit la acel moment. Acum imagineaza-ti  cum  caloriile si energia care ar trebui sa fie stocate in celulele tale pentru a-ti menţine energia se duc. Asta duce la o senzatie de rau general, iritabilitate si de a fi intr-o stare perpetua de energie pierduta.
Sursa: www.diabetescare.net



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Giulia Nahmany își dezvăluie rețeta de biscuiți dietetici: „În doar 10 minute sunt gata de savurat!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Unde va fi înmormântat actorul Liviu Crăciun din „Liceeni”

Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea: „Miroase foarte bine.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea