Simti ca te-ai indepartat de partenerul tau? Iata 15 moduri ca sa te indragosti din nou el. De multe ori merita!

Simti ca te-ai indepartat de partenerul tau? Iata 15 moduri ca sa te indragosti din nou el. De multe ori merita!
Simti ca te-ai indepartat de partenerul tau? Iata 15 moduri ca sa te indragosti din nou el. De multe ori merita!

Esti intr-o relatie de lunga durata si sentimentele fata de partenerul tau si-au pierdut intensitatea, desi continui sa tii la el?

Desi iti iubesti sotul/sotia, nu te mai cuprinde fericirea aceea nebuneasca de la inceput cand il/o vezi?
In timp, intr-o relatie de lunga durata, sentimentele fata de cealalta persoana palesc, isi pierd din intensitate. Chiar daca iubirea exista si e greu sa-ti imaginezi viata fara celalalt, traiul in doi este din ce in ce mai mult marcat de rutina, de blazare. Insa, depinde de fiecare om in parte sa-si lupte sa-si mentina viu entuziasmul in relatie si exista mai multe moduri prin care poate reinvia “indragosteala” de la inceput.

Apropie-te de partener distantandu-te de traiul de zi cu zi- Impune-ti o regula pe care sa o respecti macar 15 minute pe zi! Nu vorbiti de nimic ce tine de traiul de zi cu zi, fie ca este vorba de serviciu, de treburile casnice, de probleme familiale sau de copii. Macar 15 minute pe zi, sau chiar mai putin aduceti-va aminte de ce faceati la inceputul relatiei sau purtati o conversatie amuzant, chiar facand putin misto de voi insiva.

Un film impreuna- Fiecare om simte nevoia, dupa o zi lunga de munca, sa “vegeteze” in fata unui ecran luminos cu imagini dinamice. Insa, deseori, se intampla ca, intr-o relatie de lunga durata, interesele sa devina tot mai diferite. In timp ce el se uita pe un canal de sport sau la stiri, ea stea pe Facebook. Putinul timp pe care il aveti impreuna, petreceti-l impreuna.

Alegeti-va un film impreuna si puneti-va fie la calculator, fie la televizor, dupa ce ati culcat copiii (daca aveti), si bucurati-va impreuna de actiune, nu separat.

Nu-i mai atrage atentia spunand “Auzi?”- “Auzi, poti cumpara tu paine cand te intorc acasa?” sau “Auzi, du si tu gunoiul ca sta sa dea pe afara” – iata doua rugaminti care contin modul de exprimare al multor persoane implicate in relatii de lunga durata, atunci cand se adreseaza partenerilor.

Dar “auzi” nu este un apelativ demn pentru persoana iubita. Revino la apelativul pe care-l rosteai cand erati mai pe la inceputul relatiei: “Scumpule”, “Draga”, “Iepuras”, “Grasule” sau “Baby”, indiferent care este acesta, ar trebui sa fie apelativul potrivit pentru persoana iubita, pentru ca denota, dincolo de toate, iubire si tandrete.

Faceti o lista cu “Top 10″- Stati impreuna si amintiti-va cele mai bune momente traite impreuna.

Faceti chiar un “top 10″ cu cele mai frumoase trairi in doi. Veti avea, cu siguranta, multe de amintit si, in felul acesta, o sa va reamintiti de voi insiva pe cand erati la inceput.

Indragosteste-te de tine- Nu poti spori pasiunea intr-o relatie daca nu te iubesti pe tine insati, daca nu-ti iubesti propriul corp, chiar daca nu mai arata ca atunci cand aveai doar 20 de ani.

Incearca sa mananci mai sanatos, mai des si mai putin, fa putina miscare si ingrijeste-te mai mult. Este esential ca si femeia, si barbatul sa aiba grija de propriul corp in relatie. Inceteaza sa fii delasator/delasatoare cu privire la propria persoana. Cu cat te vei aprecia pe tine insuti/insati mai mult, cu atat vei deveni mai atragator/atragatoare in ochii celuilalt.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Invata sa-i apreciezi gesturile- Poate nu-ti aduce flori si nici nu-ti trimite mesaje dulci in timpul zilei, asa

cum face partenerul prietenei tale. Pana una alta, gesturile de iubire nu sunt predefinite, dar asta nu inseamna ca nu are propriul mod de a-si arata afectiunea. Poate se trezeste inaintea ta si te asteapta cu cafeaua facuta. Poate iti lasa tie ultimul iaurt din frigider pentru ca stie ca obisnuiesti sa-ti iei la pachet la serviciu. Oricat de mic ar fi gestul celuilalt, invata sa-i apreciezi pentru ceea ce face.

Iesi din rutina cu o escapada de weekend- Poate un weekendul asta, poate nu celalalt, dar la un moment dat trebuie sa va creati un sfarsit de saptamana liber pe care sa-l puneti doar la dispozitia voastra. Duceti copiii la bunici si fugiti la munte sau vizitati un orasel frumos al tarii intr-un weekend, doar voi doi. O sa creati astfel noi amintiri frumoase si veti iesi din rutina.

Iesi din rutina sexuala- Nu doar serile, inainte de a adormi, sunt momente potrivite pentru sex. Poate ai o pauza de masa in timpul programului si poti da o fuga sa-ti vezi partenerul, chiar si la locul lui de munca, pentru o partida scurta de sex. Sau in weekenduri, in zilele libere, incepeti-va ziua cu o partida de sex. Mai mult, daca esti o persoana matinala, poti sa-ti incepi fiecare dimineata cu o scurta partida de sex. Oricum ai alege, incearca sa iesi din rutina sexuala.

Apropie-te fizic de el ca pe vremuri- Daca singurele atingeri pe care le aveti, de regula, in majoritatea zilelor sunt cate un pupic pe obraz la plecare si la sosire, atunci ar trebui sa va revizuiti comportamentul. Nu este in regula sa fii maritat/a cu cineva si sa treaca ziua doar cu un pupic pe obraz. Ia-l in brate cand se spala pe dinti, pupa-l pe ceafa cand isi bea cafeaua, ciupeste-l de fund cand isi cauta camasa in sifonier, saruta-l ori de cate ori ai ocazia. Oricum ar fi, reapropiati-va fizic mai mult unul de celalalt.

Intalneste-te si cu prietenii lui- Iesirile in oras au loc, adesea, separat pentru ca el/ea are grupul lui/ei de prieteni? Ei bine, fiecare ar trebui sa mai lase de la el si sa uneasca iesirile in oras, pentru a petrece mai mult timp impreuna, dar si pentru a iesi din cotidian.

Inceteaza sa mai dai sfaturi nesolicitate- O caracteristica a femeii casatorite, uneori si a barbatului casatorit, este sa dea sfaturi necerute, sa spuna cum ar trebui facut un lucru desi nu a fost intrebata. Ei bine, omul cu care te-ai casatorit cu siguranta nu este un incompetent notoriu si se poate descurca si singur, ca altfel nu ar fi ajuns, cel putin, la varsta la care v-ati luat. Asadar, inceteaza cu obiceiul proste de a sfatui atunci cand nu ti se cere sfatul. Nu-l mai corecta si nu mai critica fiecare actiune a lui. Si ce daca nu a spalat vasele cum trebuie?! Bine ca le-a spalat macar. Apreciaza gestul lui fara sa-l desfiintezi pentru ca ai impresia ca tu stii mai bine cum se face.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Fa un efort si fii mai tandru/a- Se prea poate ca, in timp, pe fondul oboselii, a tuturor problemelor casnice si de munca, sa nu mai ai starea de spirit necesara sa razi seara, cand iti vezi partenerul, sa-l iei in brate si sa-l saruti. Nu este nimic in neregula cu astfel de situatii, dar devine o problema daca din sapte zile ale saptamanii, sase tu te comporti asa. Relatia are de suferit. Fa un efort! Incearca sa te detasezi de probleme si inceteaza sa te mai concentrezi doar pe starea ta de spirit. Ia-l in brate, saruta-l, zambeste-i, chiar daca se citeste oboseala pe chipul tau. Se prea poate ca partenerul sa te ajute si sa-ti indrepte stare de spirit.

Stabiliti-va intalniri in oras- Daca nu puteti saptamanal, macar o data la doua saptamani stabiliti sa va intalniti direct in oras, la un rendez-vous, intr-un local pe care-l stiti de multa vreme si ati trait momente placute sau intr-un local total necunoscut voua. La intalnire, evitati discutiile de munca, de copii, de familie si de bani. Vorbiti doar de voi insiva, de ce va face fericiti, de ce va bucura, de aspiratiile voastre, de ce v-ar placea sa faceti pe viitor.

Distanta va apropie- De ani buni nu ati mai petrecut mai mult de o zi departe unul de celalalt? Atunci este cazul sa gasiti o oportunitate pentru a sta departe unul de celalalt cateva zile. Poate este vorba de o vizita la bunici la care te duci singura, poate pleaca el din oras doua zile pentru a-si ajuta tatal/unchiul la tara. Indiferent de motiv, gasiti momentul pentru a petrece timp si separat mai multe zile. Distanta de partener iti va deschide ochii cu privire la cat de mult il iubesti si cat de bine este, de fapt, sa il ai langa tine.

Invatati ceva impreuna- Incearca o reteta noua de prajitura care presupune framantarea aluatului si preparati-o impreuna. Sau luati cursul de dans impreuna. Sau luati cateva cursuri de echitatie impreuna, in weekenduri. Sau invata-l ceva ce stii tu sa faci si el si invers. Oricum ar fi, incercati sa faceti lucruri noi, necunoscute pentru macar unul dintre noi.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies