Simti mereu ca ti-e foame? Uite 6 motive si ce greseli faci

Simti mereu ca ti-e foame? Uite 6 motive si ce greseli faci
Simti mereu ca ti-e foame? Uite 6 motive si ce greseli faci

Abia te-ai ridicat de la masa, insa iti este in continuare foame si astepti nerabdatoare urmatoarea masa? Iata 6 motive pentru care se intampla asta descoperite de catre cei de la CSID.

Prea putine ore de somn – cercetatorii de la Tubingen University din Germania si Upsalla University din Suedia afirma ca lipsa de somn este in stransa legatura cu senzatia continua de foame. Astfel, cu cat orele de somn sunt mai putine, cu atat senzatia de foame e mai intensa. Ca si cum nu ar fi destul, atunci cand somnul nu este suficient, corpul tau va cere alimente bogate in calorii si carbohidrati pentru a compensa lipsa de energie generata de odihna.



Ai exagerat cu mancarea cu o zi inainte
– oamenii de stiinta nu au inca o explicatie clara pentru acest fenomen dar nu este nici un dubiu in faptul ca atunci cand mergi la culcare suprasaturat, te trezesti cu o senzatie nemaipomenita de foame.

E foarte posibil ca acest lucru sa fie cauzat si de felul de mancare pe care l-ai servit. De exemplu, daca ai consumat produse cu mult amidon, este posibil sa fi declansat schimbari majore ale nivelului de zahar din sange, ceea ce te face sa simti ca nu te-ai
saturat.

Esti in “acea perioada a lunii” – majoritatea femeilor iau asta ca pe un mit insa exista probe solide care sustin aceasta teorie. in timpul menstruatiei, productia de progesteron creste, provocandu-ti astfel atat senzatia de foame, cat si intregul disconfort din timpul acestei perioade.

Ai un obicei in a consuma sucuri carbogazoase dietetice – o bautura carbogazoasa fara calorii trimite creierului un mesaj gresit, si anume „caloriile sunt pe drum”, apoi nici o asfel de substanta nu apare.
Acest lucru provoaca senzatia de foame. Specialistii nu au stabilit inca motivul exact pentru care se intampla asta dar, intre timp, ar trebui totusi sa renunti la acest obicei nesanatos.

Esti plictisita – majoritatea lucrurilor pe care le facem sunt stimulate de dopamina, substanta care transmite informatia intre neuronii creierului, fiind implicata intr-o varietate larga de activitati diferite (de exemplu controlul mobilitatii, al miscarilor musculare). Tot dopamina ne ajuta sa nu uitam sa mancam, ceea ce nu se intampla in zilele noastre.
Totusi, atunci cand nu suntem implicati in vreo activitate, creierul cauta forme de a activa dopamina si atunci mancatul pare o idee buna. Cand simti aceasta senzatie, citeste o carte, fa niste exercitii sau gaseste o activitate relaxanta cu care sa inlocuiesti mancatul.

Iti este doar sete – o simpla sete poate provoca sentimentul de oboseala si epuizare si, la fel ca si cu lipsa de somn, corpul cauta energie in alta parte.
Aici apare nevoia de a manca, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa crezi ca ti-e foame cand, de fapt, ti-e doar sete. Expertii in nutritie sugereaza sa consumi un pahar mare de apa atunci cand aceasta senzatie apare si sa astepti cateva minute inainte sa te arunci la mancare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies