Sigur ai experimentat si tu sindromul impostorului in diferite arii din viata ta, in special in cea profesionala.
Sindromul impostorului in relatii: cum iti dai seama ca te confrunti cu el.
Pui mereu la indoiala intentiile bune ale celuilalt
Esti la inceput de relatie, vorbiti destul de mult, iar acum te-a invitat la o intalnire oficiala. Sunteti impreuna de ceva timp si acum te intreaba daca doresti sa va mutati impreuna. Aveti cativa ani frumosi impreuna si te-a cerut in casatorie. Sunt momente frumoase care, in prima faza, te entuziasmeaza. Insa entuiasmul tau nu te tine multe, pentru ca anxietatea inlocuieste fericirea. Experimentezi ganduri de genul „suna prea frumos ca sa fie adevarat”.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Iti pui la indoiala importanta si valoarea in relatie
Situatia pare sa decurga bine intre tine si el. Atat de bine ca parca te astepti sa se strice in orice moment. In loc sa fii bucuroasa, tu te intrebi daca nu cumva il vei dezamagi, nu te vei ridica la nivelul asteptarilor lui, daca nu cumva nu esti suficient de buna pentru el.
Ai o nevoie constanta de reasigurare
Este frumos sa auzi acel „te iubesc” venit din partea lui. Dar daca tu simti o nevoie mult prea intensa si prea deasa sa ti se spuna asta, poate fi vorba de sindromul impostorului, pornit din insecuritatile tale, care iti transmite ca partenerul nu mai tine la tine, ori nu mai esti suficient de draguta, de atragatoare sau de interesanta. Identifica-l si reaminteste-ti ca esti suficienta fix asa cum esti.
Citeste si: Daca nu simti asta, inseamna ca nu e dragoste adevarata
Iti schimbi comportamentul, de frica sa nu fii pe placul celuilalt
Fie ai avut o zi proasta si nu te simti bine, fie esti plina de energie si nu iti poti stapani entuziasmul. Tu cauti sa iti diminuezi starile si reactiile, pentru ca iti este frica sa nu fii judecata de partener. Sindromul impostorului poate aparea si sub aceasta forma, facandu-te sa crezi ca nu ai voie sa te exprimi liber.