Atunci cand esti in cautarea unui salvator, asteptarile pot fi foarte mari si, deseori, dezamagirile pe masura.
Sindromul salvatorului in relatia de cuplu. Atunci cand esti in cautarea unui salvator, asteptarile pot fi foarte mari si, deseori, dezamagirile pe masura. O persoana care sufera de sindromul salvatorului cauta deseori siguranta financiara, siguranta emotionala, cat si pozitie sociala. O persoana poate ajunge in asemenea situatie urmare a traumelor legate de familia de origine, traume provenite din foste relatii, socuri post traumatice. O persoana care sufera de un asemenea sindrom mai poate fi acompaniata si de depresie, anxietate, tulburare bipolara, ori o tulburare de personalitate paranoida, borderline, pasiv-agresiva, dependenta.
Ce poate face o persoana care sufera de acest sindrom?
Cel mai sanatos lucru pe care il poate face o persoana, in acest caz, este sa apeleze la serviciile specialiste ale unui psiholog.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata
Citeste si: Semne care dovedesc că ai întâlnit persoana potrivită pentru tine
Se poate rezolva usor o astfel de problema?
Situatia depinde, bineinteles, de factorii care au creat acest sindrom. Depinde, de asemeni, de varsta, caracter, educatie, temperament. Conteaza inclusiv celelalte afectiuni care sunt asociate cu acest sindrom.
Cu tratament specializat, rata de succes poate fi destul de mare. Ce este insa important este pasul care trebuie facut in prima faza si anume cel de apelare la un specialist. Trebuie descoperite care sunt traumele, dar si calitatile si abilitatile de a reusi in realizarea propriilor vise.