Sindromul salvatorului in relatia de cuplu

Sindromul salvatorului in relatia de cuplu
Sindromul salvatorului in relatia de cuplu

Atunci cand esti in cautarea unui salvator, asteptarile pot fi foarte mari si, deseori, dezamagirile pe masura.

Sindromul salvatorului in relatia de cuplu. Atunci cand esti in cautarea unui salvator, asteptarile pot fi foarte mari si, deseori, dezamagirile pe masura. O persoana care sufera de sindromul salvatorului cauta deseori siguranta financiara, siguranta emotionala, cat si pozitie sociala. O persoana poate ajunge in asemenea situatie urmare a traumelor legate de familia de origine, traume provenite din foste relatii, socuri post traumatice. O persoana care sufera de un asemenea sindrom mai poate fi acompaniata si de depresie, anxietate, tulburare bipolara, ori o tulburare de personalitate paranoida, borderline, pasiv-agresiva, dependenta.

In plus, o persoana care sufera de sindromul salvatorului experimenteaza deseori probleme cu stima de sine, ii poate fi frica de singuratate, ori pur si simplu isi doreste sa primeasca lucruri fara a trebui sa depuna efort pentru a le obtine singura.

Sindromul salvatorului in relatia de cuplu
Sindromul salvatorului in relatia de cuplu[Sursa foto: PixaBay]

Ce poate face o persoana care sufera de acest sindrom?

Cel mai sanatos lucru pe care il poate face o persoana, in acest caz, este sa apeleze la serviciile specialiste ale unui psiholog.

Trebuie descoperite traumele ori probleme care ne-au facut sa ne dorim un salvator. Odata ce se identifica sursa, se poate concepe un plan prin care sa ne descoperim propriile resurse, care pot asigura succesul, independent de partener. Daca te afli in situatia in care partenerul tau este identificat cu aceasta suferinta, sfatul de a merge la un psiholog este acelasi.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata

Citeste si: Semne care dovedesc că ai întâlnit persoana potrivită pentru tine

Se poate rezolva usor o astfel de problema?

Situatia depinde, bineinteles, de factorii care au creat acest sindrom. Depinde, de asemeni, de varsta, caracter, educatie, temperament. Conteaza inclusiv celelalte afectiuni care sunt asociate cu acest sindrom.

Cu tratament specializat, rata de succes poate fi destul de mare. Ce este insa important este pasul care trebuie facut in prima faza si anume cel de apelare la un specialist. Trebuie descoperite care sunt traumele, dar si calitatile si abilitatile de a reusi in realizarea propriilor vise.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies