Multe dintre voi va doriti o relatie, va doriti sa faceti parte dintr-un cuplu, insa nu reusiti sa gasiti parghiile potrivite
Multe dintre voi va doriti o relatie, va doriti sa faceti parte dintr-un cuplu, insa nu reusiti sa gasiti parghiile potrivite. Viata contidiana presupune multiple interactiuni in medii diverse, sub diferite forme. Fiecare dintre noi discuta zilnic cu cei din familie, colegi, prieteni, vecini. Fie ne salutam protocolar cu unii dintre acestia, fie ne permitem apropiere cu altii. Totusi, desi interactionam cu atat de multi oameni, in jurul nostru nu exista acea persoana compatibila care sa indeplineasca nevoia de conectare romantica, sa ofere iubire, intelegere, empatie si tot ce ar trebui sa insemne pentru tine “partener”.
Construieste o relatie sanatoasa cu tine insuti
Inainte de a intra intr-o relatie, este important sa te cunosti pe tine.
Invata din experientele trecute
In urma unor relatii anterioare pot aparea rani emotionale, suferinta sau vulnerabilitate ce impiedica pasii spre formarea unui nou cuplu. La inceput de drum in doi conteaza increderea in fortele proprii, disponibilitatea pentru intrarea intr-o relatie si gandirea pozitiva. Traumele trecutului trebuie rezolvate inaintea inceperii noii relatii.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Gandeste flexibil
Partenerii pot avea opinii diferite, ceea ce este firesc. Nu uita ca o doza de flexibilitate este importanta atunci cand ii permiti celuilalt sa se expriem. Facand asta, incurajezi comunicarea si asculti mai multe de la partenerul tau, ceea ce iti permite sa il cunosti mai bine. Nu uita sa arati toleranta fata de nevoile sale si sa ii oferi spatiul emotional necesar. Când asculți până la capăt și validezi emoțiile celuilalt, ajuți la „creșterea” și consolidarea relației.
Spune ce ti-ai dori sa se intample
Critica, fie față de propria persoană, fie față de partener, este cea care își face des apariția într-o relație și are un imens rol disfuncțional. Un exercitiu util este cel in care ne transmitem nevoile mai clar si mai concis. Cand partenerul te iubeste, acesta va tine cont de ceea ce exprimi si te va face sa te simti bine.
Gestioneaza eficient conflictele
Contradicția și conflictul sunt evenimente normale ce reprezintă un punct de creștere dacă intenția este de a repara și de a dezvolta sănătos dinamica relației. Prin urmare, exprimarea emoțiilor și a nevoilor într-o manieră adecvată este o metodă potrivită de conectare. Având în vedere că există o influență reciprocă, fluxul între parteneri trebuie cu blândețe, iar validarea emoțiilor celuilalt nu înseamnă negarea propriilor principii.
Citeste si: Semne certe ca nu mai este atras de tine
Citeste si: Pe ce mână se pune inelul de logodnă