Single, vreau relație

Single, vreau relație
Single, vreau relație

Multe dintre voi va doriti o relatie, va doriti sa faceti parte dintr-un cuplu, insa nu reusiti sa gasiti parghiile potrivite

Multe dintre voi va doriti o relatie, va doriti sa faceti parte dintr-un cuplu, insa nu reusiti sa gasiti parghiile potrivite. Viata contidiana presupune multiple interactiuni in medii diverse, sub diferite forme. Fiecare dintre noi discuta zilnic cu cei din familie, colegi, prieteni, vecini. Fie ne salutam protocolar cu unii dintre acestia, fie ne permitem apropiere cu altii. Totusi, desi interactionam cu atat de multi oameni, in jurul nostru nu exista acea persoana compatibila care sa indeplineasca nevoia de conectare romantica, sa ofere iubire, intelegere, empatie si tot ce ar trebui sa insemne pentru tine “partener”.

Poti foarte usor sa gasesti pe cineva daca iesi din mediul tau si intri in altul, cum ar fi aplicatiile de dating si mediul virtual, ori cursuri de dans pentru atat barbati cat si femei, ori alte activitati de grup. Esti insa pregatita sa fii intr-o relatie?

Single, vreau relație
Single, vreau relație[Sursa foto: PixaBay]

Construieste o relatie sanatoasa cu tine insuti

Inainte de a intra intr-o relatie, este important sa te cunosti pe tine.

Este important sa ai o imagine corecta a propriei persoane, sa iti constientizezi nevoile, sa te accepti pe tine si sa iti asumi eventuale defecte. Constientizarea lor reprezinta un pas esential, extrem de valoros in orice relatie, nu doar in cea de cuplu. Acum ca te cunosti mai bine, gandeste-te ce inseamna pentru tine viata de cuplu, cum vrei sa arate, ce iti doresti sa fie important si ce modele de relationare vrei sa adopti.
Ai grija de tine si tine cont de nevoile tale.

Invata din experientele trecute

In urma unor relatii anterioare pot aparea rani emotionale, suferinta sau vulnerabilitate ce impiedica pasii spre formarea unui nou cuplu. La inceput de drum in doi conteaza increderea in fortele proprii, disponibilitatea pentru intrarea intr-o relatie si gandirea pozitiva. Traumele trecutului trebuie rezolvate inaintea inceperii noii relatii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Gandeste flexibil

Partenerii pot avea opinii diferite, ceea ce este firesc. Nu uita ca o doza de flexibilitate este importanta atunci cand ii permiti celuilalt sa se expriem. Facand asta, incurajezi comunicarea si asculti mai multe de la partenerul tau, ceea ce iti permite sa il cunosti mai bine. Nu uita sa arati toleranta fata de nevoile sale si sa ii oferi spatiul emotional necesar. Când asculți până la capăt și validezi emoțiile celuilalt, ajuți la „creșterea” și consolidarea relației.

Spune ce ti-ai dori sa se intample

Critica, fie față de propria persoană, fie față de partener, este cea care își face des apariția într-o relație și are un imens rol disfuncțional. Un exercitiu util este cel in care ne transmitem nevoile mai clar si mai concis. Cand partenerul te iubeste, acesta va tine cont de ceea ce exprimi si te va face sa te simti bine.

Daca insa nu intelege ce anume ai tu nevoie de la el, sunt sanse foarte mari sa ajungi sa il critici, pornind dintr-o comunicare defectuoasa.

Single, vreau relație
Single, vreau relație[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit? "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Gestioneaza eficient conflictele

Contradicția și conflictul sunt evenimente normale ce reprezintă un punct de creștere dacă intenția este de a repara și de a dezvolta sănătos dinamica relației. Prin urmare, exprimarea emoțiilor și a nevoilor într-o manieră adecvată este o metodă potrivită de conectare. Având în vedere că există o influență reciprocă, fluxul între parteneri trebuie cu blândețe, iar validarea emoțiilor celuilalt nu înseamnă negarea propriilor principii.

Citeste si: Semne certe ca nu mai este atras de tine

Citeste si: Pe ce mână se pune inelul de logodnă



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Sarp Akkaya, actorul care joacă rolul Sergen Günay în serialul „Tablou de familie”! Iată cu cine este căsătorit carismaticul actor și cum a fost surprins în compania soției sale

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies