Siropul de coacaze negre cu miere este un adevarat izvor de sanatate si energie.
Siropul se prepara la rece, astfel incat, atat fructele, cat si mierea isi pastreaza toate proprietatile. Bautura poate fi depozitata in congelator pana la 12 luni.
Consumul indelugat al siropului de coacaze cu miere poate constitui o cura de detoxifiere pentru intregul organism. Un important efect de detoxifiere va avea loc indeosebi asupra ficatului, pancreasului, splinei si rinichilor. De asemenea, siropul de coacaze cu miere scade nivelul colesterolului si are efecte diuretice.
Ingrediente
un kg de coacaze negre, din care vor rezulta 500 ml de suc
500 g de miere
Cantitatile pot fi modificate. Proportia suc de coacaze/miere pentru obtinerea siropului este de 1/1.
Curata coacazele negre de codite si spala-le in doua trei ape. Scurge-le bine si apoi da-le prin storcatorul de fructe.
Daca nu ai storcator, poti folosi o sita de inox, in care sa le zdrobesti cu mana foarte bine. Strecoara sucul obtinut printr-o strecuratoare foarte fina sau prin tifon.
Amesteca sucul de coacaze cu miere in blender. Daca nu ai blender, foloseste un recipient inalt, in care sa amesteci cu o lingura de lemn, pana se topeste mierea.
Daca nu pui siropul la congelor, il poti pastra la frigider, dar trebuie sa il consumi destul de repede.
In acest caz, proportia de suc de coacaze/miere va fi de 1/3.
Sursa: Curademiere.ro
Siropul se prepara la rece, astfel incat, atat fructele, cat si mierea isi pastreaza toate proprietatile. Bautura poate fi depozitata in congelator pana la 12 luni.
Consumul indelugat al siropului de coacaze cu miere poate constitui o cura de detoxifiere pentru intregul organism. Un important efect de detoxifiere va avea loc indeosebi asupra ficatului, pancreasului, splinei si rinichilor.
De asemenea, siropul de coacaze cu miere scade nivelul colesterolului si are efecte diuretice.
Ingrediente un kg de coacaze negre, din care vor rezulta 500 ml de suc
500 g de miere
Cantitatile pot fi modificate. Proportia suc de coacaze/miere pentru obtinerea siropului este de 1/1.
Curata coacazele negre de codite si spala-le in doua trei ape. Scurge-le bine si apoi da-le prin storcatorul de fructe.
Daca nu ai storcator, poti folosi o sita de inox, in care sa le zdrobesti cu mana foarte bine. Strecoara sucul obtinut printr-o strecuratoare foarte fina sau prin tifon.
Amesteca sucul de coacaze cu miere in blender. Daca nu ai blender, foloseste un recipient inalt, in care sa amesteci cu o lingura de lemn, pana se topeste mierea.
Daca nu pui siropul la congelor, il poti pastra la frigider, dar trebuie sa il consumi destul de repede.
In acest caz, proportia de suc de coacaze/miere va fi de 1/3.
Sursa:
Curademiere.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro